Milli Savuma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, haftalık basını bilgilendirme toplantısında 2023 yılındaki terörle mücadelenin bilançosu hakkında bilgilendirmeler yaptı.

Tuğamiral Zeki Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başta PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadelesini sürdürdüğünü belirterek, "Bu kapsamda; Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil, son bir haftada 36 terörist etkisiz hale getirilmiş, 2023 yılında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 237'ye ulaşmıştır” bilgisini verdi.

Irak'ın kuzeyindeki Metina, Gara, Hakurk ve Asos'ta bulunan terör hedeflerine yönelik 29 Aralık'ta icra edilen hava harekatları hakkında da bilgiler paylaşan Tuğamiral Aktürk, toplam 24 hedefin başarıyla imha edildiğini belirtti. Aktürk, “Harekatlarda çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir. Hedeflerdeki etki kıymetlendirmesi devam etmektedir" diye konuştu.

Van'da Dolu Etrafı Beyaza Bürüdü Van'da Dolu Etrafı Beyaza Bürüdü

Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu'nda gelinen nokta hakkında da Aktürk, "Pençe-Kilit Harekatı'nda bugüne kadar 717 terörist etkisiz hale getirilmiş, değişik çaplarda toplam 1887 silah ve 792 bin 545 mühimmat ele geçirilmiş, 2 bin 582 mayın/el yapımı patlayıcı tespit ve imha edilmiş, 849 mağara/sığınak kullanılamaz hale getirilmiştir” açıklamasını yaptı.

Kaynak: DHA