Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında yapılan ek yerleştirme işlemlerinin tamamlandığını ve sonuçların duyurulduğunu açıkladı.

ÖSYM tarafından yapılan yazılı açıklamada, ek yerleştirme sonuçlarının 19 Eylül 2024 tarihinde saat 14.00'ten itibaren ÖSYM’nin resmi internet sitesi olan 'https://sonuc.osym.gov.tr' adresinden, adayların T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle erişime açıldığı belirtildi.

ÖSYM, sonuç belgesinin basılı olarak gönderilmeyeceğini ve adayların adreslerine posta yoluyla ulaşmayacağını vurguladı.

Ek yerleştirme sonucunda herhangi bir yükseköğretim programına yerleşmeye hak kazanan adayların, kayıt işlemlerini 25-30 Eylül 2024 tarihleri arasında yapmaları gerektiği belirtildi. Ayrıca, elektronik kayıt işlemlerinin ise 25-27 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılabileceği duyuruldu.

Hâkim ve Savcıların Terfi Kararları Yayımlandı Hâkim ve Savcıların Terfi Kararları Yayımlandı

Kayıt hakkı kazanan adayların, yerleştirildikleri üniversitelerin belirlediği tarihler ve gerekli belgeler doğrultusunda işlem yapmaları gerektiği de ifade edildi.

Elektronik kayıt yaptıran adayların, üniversitelerinin duyurularını yakından takip etmeleri ve belirtilen belgeleri zamanında teslim etmeleri gerektiği hatırlatıldı.

Kaynak: DHA