Altındağ Belediyesi’nin geleneksel hale gelen ‘Salı Sohbetleri’ kapsamında bu hafta, ‘Hayata İz Bırak Derneği’ belediyenin konuğu oldu.  

Düzenlenen Salı Sohbetleri kapsamında ‘Ata tohumu ve doğal tarım farkındalık semineri’ gerçekleştirildi.

Seminerde ‘Ata Tohumu ve Doğal Tarım’ Konuşuldu

Altındağ Belediyesi’nde konuk dernek ile beraber gerçekleşen seminerde ‘Ata Tohumu ve Doğal Tarım’ konusu ele alındı.

Altındağ Belediyesi’nde her hafta düzenlenen ve büyük beğeni toplayan Salı Sohbetleri’ne bu hafta bir yenisi daha eklendi.

Hayata İz Bırak Derneği Konuk Oldu

Belediye bünyesinde görevli personeller için konuk olarak ağırlanan Hayata İz Bırak Derneği ile birlikte ‘Ata Tohumu ve Doğal Tarım’ semineri gerçekleştirildi.

Çankaya Evi Kursiyerlerinin İlk Konseri Gerçekleşti Çankaya Evi Kursiyerlerinin İlk Konseri Gerçekleşti

Katılımcılara Tohum ve Tarım Hakkında Bilgi Verildi

Hayata İz Bırak Derneği’nden Tuna Avcı ve Gökalp Gençosmanoğlu tarafından gerçekleştirilen seminerde, ata tohumunun yaygınlaştırılması için yapılması gerekenler, tohum çeşitleri, tarım çeşitleri, fide yetiştirmek için gereken koşullar, gübre kullanımı, gübre çeşitleri ve balkon bahçeciliği hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Seminerin sonunda katılımcılara, sağlıklı gıda farkındalığının artırılması amacıyla ata tohumu hediye edildi. 

‘’Besinden Beklediğimiz Şey Vücudumuza Fayda Sağlaması’’

Ata tohumunun sürdürülebilir bir ürün olduğunu söyleyen Gençosmanoğlu, “Ortalama 1 cm toprak 1000 yılda oluşur. 1 gr toprağın içerisinde milyonlarca canlı organizma bulunmaktadır. GDO insan sağlığına zarar verir. Bizim besinden beklediğimiz şey vücudumuza fayda sağlamasıdır. Ata tohumu toprakta yetişir ve sürdürebilir bir üründür” ifadelerini kullandı.

Ankara’dan son dakika haberleri için bizi takip edin!

Kaynak: Bülten