Divan Otel'de gerçekleşen etkinlikte, Randstad Türkiye Genel Müdürü Ufuk Gedikli önemli bilgiler sundu. Toplantıda ilk olarak, Ankara'nın işgücü piyasasındaki potansiyeli hakkında konuşan Gedikli, "Ankara'nın, işgücü piyasasında güçlü bir pozisyona sahip olduğunu görmek memnuniyet verici. Özellikle mühendis ve mavi yaka yetenek ihtiyacı artıyor. İmalat sanayide istihdam ihtiyacının da yüksek oranlarda olduğunu görüyoruz" dedi. Bu noktada, Randstad Türkiye olarak başkente katkı sağlamakta kararlı olduklarını belirtti.

Ankara’da Mühendislik Ve Mavi Yaka İhtiyacı Artıyor Görsel 2

Mühendislik ve Mavi Yaka Pozisyonlarına Talep Artıyor

Gedikli, iş bulma süreçlerinde özel istihdam bürolarının rolüne dikkat çekerek, “Şirketin küresel deneyimi ve bölgesel uzmanlığı sayesinde, Ankara iş dünyasının ihtiyaçlarına özel çözümler geliştirilmesi hedefleniyor. İş bulma süreçlerinde teknolojinin rolü her geçen gün daha da önem kazanıyor” şeklinde konuştu. Ayrıca, iş arayanların yüzde 28,6'sının özel istihdam bürolarından destek aldığını vurguladı.

Altındağ'da El Emeği Pazarı Ankaralıları Bekliyor Altındağ'da El Emeği Pazarı Ankaralıları Bekliyor

“Mühendislik ve mavi yaka pozisyonlarında açıklarımız varken, savunma sanayi tarafı iş gücünü pozitif şekilde kullanıyor” diyen Gedikli, “Türkiye geneli ile karşılaştırıldığında, Ankara'daki yeteneklerin daha çok mühendislik alanlarında iş aradığını ve işverenlerin de daha çok imalat sanayinde istihdam ihtiyacının yoğun olduğunu gözlemliyoruz” ifadelerini kullandı.

Ankara, Geniş Bir Yetenek Havuzuna Sahip

Gedikli, Ankara’nın işgücü potansiyeline ilişkin değerlendirmesinde, “2024 yılında Ankara'daki temsilciliğimizi açtık. Bunun en büyük nedeni, Ankara'nın istihdam dinamikleri açısından taşıdığı potansiyeldi. Başkentimiz, beyaz, gri ve mavi yaka çalışanların yer aldığı geniş bir yetenek havuzuna sahip. Bu şehrin işgücü dinamiklerine ve Randstad Türkiye'nin Ankara'da nasıl bir sinerji yaratabileceğine dair vizyonumuzu paylaşmak için bir araya geldik” dedi.

Ankara’da Mühendislik Ve Mavi Yaka İhtiyacı Artıyor Görsel 5

Yetenekler Ankara’yı Tercih Ediyor

Randstad Türkiye Genel Müdürü Ufuk Gedikli, başkentteki güncel işgücü dinamiklerini detaylandırarak, "Ankara’nın, işgücü piyasasında güçlü bir pozisyona sahip olduğunu görmek memnuniyet verici. Özellikle mühendis ve mavi yaka yetenek ihtiyacı başkentte artıyor. İmalat sanayinde istihdam ihtiyacının da yüksek oranlarda olduğunu görüyoruz. Randstad Türkiye olarak bu şehirde işverenlere ve yeteneklere değer katmaya devam edeceğiz" dedi. Gedikli, 2024 yılında iş bulma amacıyla Ankara’ya göç eden kişi sayısının 21bin 107 olduğunu belirtirken, "Bu rakam, Ankara’nın istihdam açısından ne denli çekici bir merkez haline geldiğini gösteriyor. İş arayanlar burada kendilerine uygun fırsatlar bulabiliyor" ifadelerini kullandı.

Çalışan Bağlılığı ve Motivasyon

Toplantıda çalışan bağlılığı ve motivasyon konuları da gündeme geldi. Gedikli, "Çalışanlarımızın yüzde 73’ü kariyer hırsına sahipken, bu oran global ölçekte yüzde 56’dır. Türk çalışanları, kariyerlerine daha fazla odaklanmakta ve kendi potansiyellerini en üst düzeye çıkarmak istemektedir" diye konuştu. Ayrıca, esnek çalışma saatlerinin önemine de dikkat çekerek, "Eğer çalışma saatleri konusunda esneklik sağlanmazsa, çalışanların yüzde 45’i o iş yerinde çalışmayı reddediyor. Bu, çalışanların iş hayatındaki memnuniyetinin ve bağlılığının ne kadar kritik olduğunu gösteriyor" dedi.

Teknoloji ve İstihdam Süreçleri

Teknolojinin iş bulma süreçlerindeki rolü hakkında da bilgi veren Gedikli, "Bugün iş arayanların yüzde 28,6'sı özel istihdam bürolarından destek alıyor. Teknoloji, iş bulma süreçlerinde giderek daha fazla önem kazanmaktadır" dedi. Randstad’ın modern dijital işe alım platformları ve teknolojik altyapısıyla hem iş arayanlara hem de işverenlere daha şeffaf ve hızlı çözümler sunacağını belirtti. Bu bağlamda, "Üretim ve sanayi alanında iş ilanları yayımlanırken, dijital platformların rolü giderek artıyor. Ankara, sadece iş arayanlar için değil, aynı zamanda işverenler için de cazip bir pazar haline geliyor" ifadelerini kullandı.

Ankara’da Mühendislik Ve Mavi Yaka İhtiyacı Artıyor Görsel 1

Randstad’ın Vizyonu ve Geleceği

Randstad’ın Türkiye'deki varlığı ve hedefleri hakkında da bilgi veren Gedikli, "Randstad, 2006 yılından bu yana doğru yetenekleri, doğru pozisyonlarla buluşturma misyonunu üstlenmiştir. Amacımız, yalnızca iş gücü sağlamak değil, aynı zamanda işverenlerin ve çalışanların karşılıklı beklentilerini karşılayarak sürdürülebilir bir iş ortamı oluşturmaktır" dedi. Toplantıda yapay zekanın iş dünyasındaki önemine de dikkat çeken Gedikli, "Yapay zeka, çalışanların en çok ilgi duyduğu alan olarak öne çıkmaktadır. Türkiye’de yüzde 47, globalde ise yüzde 29 seviyelerinde görülmektedir. Ancak bu alanda henüz çok deneyimli insanlar oluşmuş değil" ifadelerini kullandı.

Ankara'dan son dakika haberleri için bizi takip edin!

Muhabir: Sibel Bay