Rutin kalp muayenesi için gittiği Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tetkikler sonucunda iki kalp damarında ciddi darlık tespit edilen Mustafa Akçil, uygulanan robotik cerrahi kalp ameliyatı sayesinde sağlığına kavuştu.
Mustafa Akçil rutin kalp muayenesi için SBÜ Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Hastanede yapılan tetkikler ve anjiyo işlemi sonrasında iki kalp damarında çok ciddi darlık görülen Akçil, sayılı merkezde yapılan minimal invaziv (küçük kesi) robotik kalp ameliyatına alındı.
Hem Hastaya Hem de Hekime Kolaylık Sağlıyor
Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Kadan küçük kesiyle yapılan (minimal invaziv) ameliyatının açık kalp ameliyatına göre hastaların daha hızlı iyileşmesine olanak sağladığını belirtti. Ameliyat sırasında büyük bir kesi yapmadan küçük delikler ile bu işlemi yaptıklarını belirten Kadan, bu işlemin hastaya sağladığı kolaylık kadar hekime de avantajları olduğunu söyledi.
Ankara'da Yalnızca Bir Hastanede Uygulanıyor
Prof. Dr. Kadan Türkiye çapında robotik kalp cerrahisinin en fazla 10 hastanede uygulanmakta olduğuna dikkat çekti. Ankara’da ise devlet hastaneleri arasında yalnızca SBÜ Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uygulandığına da vurgu yaptı.
"Gezip, Dolaşabiliyorum"
Robotik cerrahi kalp ameliyatı ile tedavi olan Mustafa Akçil ise açık kalp ameliyatı olmadığı için kendisini şanslı bulduğunu şu cümlelerle anlattı: “Açık ameliyat olan hastaları görüyorum. Kaburga kemiklerinde sıkıntıları var. Ben gezip dolaşabiliyorum ve onlardan önce hastaneden çıkıyorum. Çok gelişmiş bir teknoloji, kemiklerimde ağrı yok.“
Ankara'dan son dakika haberleri için bizi takip edin!