ASKİ Genel Müdürlüğü’nün Mayıs 2024’te başlattığı “ASKİ’nin Dijital Dönüşümü” projesi devam ediyor. Kurumun 30 yıllık bilişim altyapısını modernleştirmeyi hedefleyen proje ile Ankara’nın içme suyu şebekesi dijitalleşerek yeniden yapılandırılacak.
Proje kapsamında “ASKİ İçme Suyu Şebekesi Dijitalleştirilmesi Fizibilite Çalışması Teknoloji Çözüm Çalıştayı” düzenlendi.
Çalıştayda konuşan ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Ercan, dijitalleşmeye işleri kolaylaştırdığı için ihtiyaç duyduklarını belirterek, “Ankaralılara ASKİ olarak 7 gün 24 saat esasına göre hizmet sağlıyoruz. Bütün bu süreçlerin takip edilmesi, izlenmesi ve denetlenmesi gerekiyor. Bakım -onarım veya arızadan kaynaklı bir su kesinti yaşandığında dahi hizmet kalitesi açısından vatandaşlarımızın beklentisinin ne kadar yüksek olduğunu biliyoruz. İşte tam da bu noktada sürdürülebilir hizmet kalitesi için dijital dönüşüm gerekiyor” diye konuştu.
Dijitalleşme ile Operasyonel Giderler Azalacak
Ankara’da 1425 mahalleye sürekli hizmet götürmeye çalıştıklarının altını çizen Ercan, “Bu kadar büyük bir metropole hizmet verirken dijital dönüşümden faydalanmak son derece önemli. Dijital Dönüşüm Projesi, uzun soluklu bir proje. Fedakârlık ve gayret istiyor. Bize operasyonel tarafta yüzde 30’lara varan bir finansal fayda sağlayacak ve bu çok ciddi bir oran. Çünkü hali hazırda operasyonel giderler bütçede yüzde 50 mertebesine erişmiş durumda” bilgilerini verdi.
Dijital dönüşüm projesi ile ASKİ’nin 30 yılı aşkın süre önce kurulan bilişim altyapısının çağdaşlaştırılması hedefleniyor. Proje abone veri tabanının dijitalleştirilmesinin yanı sıra, Ankara’nın içme suyu şebeke sisteminde yaşanan su kayıplarının önlenmesi çalışmalarını da içeriyor. Abone veri tabanının yenilenmesi yasa dışı tüketimin tespitini kolaylaştıracak.
Ankara’dan son dakika haberleri için bizi takip edin!