Ev bitkileri, dekoratif görünümleriyle birlikte ev atmosferini değiştirebilirler. Hatta sağlığa faydalı olan bazı ev bitkileri mevcuttur. Ancak bitki bakımı oldukça dikkat ve özen gerektiren bir iştir. Bitki bakımında başarılı olmak için bitkilerin ihtiyaçlarını iyi anlamak önemlidir. Eğer bakımı daha kolay olan bir bitki arıyorsanız, sukulentler tam size göre olabilir. Sukulent bitkileri, hem bakımı kolay olan hem de hızlı büyüyen bitkilerdir ve evinize dekoratif bir hava katarlar. İşte, sizler için derlediğimiz farklı sukulent bitkileri…

Chain of hearts

Bu bitki, yeşil veya mor sırtlı küçük kalpleri andıran yapraklarıyla dikkat çeker. Ceropegia woodii adıyla bilinen bu asma bitkisi son derece popülerdir ve genellikle ev balkonlarını renklendirmek için tercih edilir. Sukulent bitkiler arasında yer alan bu bitki, çok az suya ihtiyaç duyar ancak büyümesi için bol miktarda güneş ışığına ihtiyaç duyar.

Donkey tail

Evlerde bulunabilecek en güzel bitkilerden biri olan bu bitki, Meksika'ya özgüdür ve hava koşullarına adapte olabilme esnekliği ile dikkat çeker. Sedum morganianum, genellikle sıcak ortamları tercih eder, ancak daha serin iç mekanlarda da yetiştirilebilir, çünkü hemen hemen tüm sukulentler gibi, bu bitki de çeşitli sıcaklık koşullarına uyum sağlayabilir. İhtiyacı olan şey ise çok basit; Günde en az 6 saat ışık almalıdır. Ancak yanabileceği için doğrudan güneşin altında bırakmamalısınız. Ek olarak, toprağı kuruduğunda suya ihtiyaç duyar. Bu da genellikle 10-14 günde bir sulamanız gerektiği anlamına gelir.

8 Eylül Yengeç Burcu Günlük Burç Yorumları 8 Eylül Yengeç Burcu Günlük Burç Yorumları

Sedum burrito

Bu bitki uzun zamandır Sedum morganianum ile karıştırılıyor. Birbirlerine çok benzemelerine rağmen iki bitki aslında farklı türler. Sedum Burrito’nun kendine has özellikleri var; yaprakları daha kısa ve yuvarlaktır. Ayrıca çiçekleri ise pembe renklidir. Düzgün bakıldığında son derece uzun olabilir. Bakımı ise Donkey Tail ile aynı.

String-of-Pearls

Senecio rowleyanus, ev dekorasyonu için mükemmel bir seçenektir. Doğada sürünen bir bitki olmasına rağmen, ev içinde asma şeklinde yetiştirilebilir. Yapraklarının güzelliğinin yanı sıra beyaz çiçekler de üretir ve tarçın kokusuna sahiptir. Bu bitki, diğer sukulent türleri gibi, iyi aydınlatılmış bir odada bulundurulmalıdır. Sulama konusunda haftada 1 veya 2 kez yeterli olacaktır. Ancak yapraklar dökülmeye başlarsa, sulamayı azaltmayı deneyebilirsiniz.

Crassula pellucida

Bu bitki asma saksılara dikilmesinin yanı sıra duvarları veya çiçek aranjmanlarını süslemek için de kullanılabilir. Tıpkı Chain of hearts gibi, Crassula Pellucida’nın da kalp şeklinde yaprakları vardır. Ancak bunlar güneşe maruz kaldığında pembe veya kırmızı olur. Ayrıca bahar aylarında beyaz yıldız şeklinde çiçekler üretir.

Yaprakların rengi bitkinin aldığı ışık miktarına göre değişir. Ancak, yanabileceği için onu daha kırmızı veya pembe yapmaya çalışmayın, doğrudan güneş ışığında bırakmayın. Tamamen kuruduğunda sulayabilirsiniz.

Muhabir: Ebrar Çelik