Bebeklerin mideleri bünyelerinde en hassas organlardan biri olarak bilinir. Bundan kaynaklı bebeklere verilecek yiyecekler hijyenik, organik, sağlıklı ve özenle seçilmiş olmalıdır. Sindirim sistemi yetişkinlere oranla karmaşık ve zor olan bebekler için, evde meyveli yoğurt yapımı ise araştırılan bir başlıktır. Detaylar haberimizde…

Bebekler İçin Evde Meyveli Yoğurt Yapımı

Geleneksel tariflerin aksine, bu tarifte yoğurda meyve eklenmez. Bu yöntem, meyvelerin maksimum besin değerinden faydalanılmasını sağlar. İlk adım olarak, istediğiniz meyveleri iyice yıkayın. Armut, elma, muz, şeftali, kayısı, kiraz gibi çeşitli meyveler tercih edebilirsiniz. Seçtiğiniz meyveyi küp küp doğrayın ve ardından haşlayın. Eğer meyve sertse 5 dakika, yumuşaksa 2-3 dakika haşlama yeterlidir. Haşlanan meyveleri çıkarıp püre haline getirdikten sonra, istediğiniz ölçüde yoğurtla karıştırmanız yeterli olacaktır.

Bebekler için başka bir meyveli yoğurt tarifi için ise gereken malzemeler aşağıdaki gibidir:

  • 1 çay bardağı tam yağlı inek sütü
  • 1 çay kaşığı tepeleme yoğurt
  • 1 adet rendelenmiş kayısı (mevsime göre elma, kayısı, muz, şeftali gibi meyveleri az miktarda rendeleyerek de kullanabilirsiniz)

Yoğurdu yapmak için, güvendiğiniz bir markanın tam yağlı sütünden bir çay bardağı sütü ısıtın (açık süt olmadığı için kaynatmanıza gerek yok). Rendelenmiş kayısıyı mayalayacağınız kabın içine ekleyin.

Çocukları İnfluenzadan Korumanın En Etkili Yolu: Aşı Çocukları İnfluenzadan Korumanın En Etkili Yolu: Aşı

Başka bir bardakta yoğurdu bir yemek kaşığı süt ile inceltin. Süt, serçe parmağınız içinde 7 saniye dayanabileceğiniz bir ısıda olmalıdır. Ardından, incelttiğiniz yoğurt mayasını kabın kenarından yavaşça bırakın ve bir kere çay kaşığıyla karıştırın.

Kapaklı bir kap üzerine havlu kağıdı koyun ve ağzını kapatın. Üzerini sofra bezi veya mutfak havlusu ile sıkıca sarın. Karışımı 6-7 saat mayalanmaya bırakın. Açtığınızda kıvamını almış olmalıdır.

Havlu kağıdı ve kapağı kaldırıp ağzı açık bir şekilde bir saat boyunca dolapta beklettikten sonra, ağzını kapatıp ertesi gün bebeklere yedirebilirsiniz.

Kaynak: Salih Demirelli