Ticarihayat.com yazarlarından, Elektronik Yüksek Mühendisi ve TÜSİAV İstanbul İl Koordinatörü Begüm Öncü’nün bu haftaki konuğu, Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı heyet üyesi, aynı zamanda Dijital Dönüşüm Platformu Başkanı Cem Tunç oldu.

Begüm Öncü (B.Ö.): Bu haftaki konuğum, (TÜSİAV) Türk Sanayici Ve İş Adamları Vakfı Mütevelli heyet üyesi, aynı zamanda Dijital Dönüşüm Platformu Başkanı Sayın Cem Tunç. Röportajımıza başlarken sizi biraz tanıyabilir miyiz Cem Bey?

Cem Tunç (C.T.): Merhabalar, Bilkent Bilişim Sistemleri mezunuyum, iş dünyasında ve sosyal sorumluluk projelerinde çalışmalar yapıp, kalıcı faydalar bırakmak gayretindeyim. Evliyim, Yağmur isminde psikolog bir kızım var. Adres Bilgisayar İnşaat firmasının başında 2001 yılından beri hem teknoloji hem de inşaat sektörlerindeki projelerimizin aldığı ödüller ve müşterilerimizden gelen güzel geri dönüşler işimizi doğru yaptığımızın göstergesi sanırım.

(B.Ö.): Biraz da iş hayatınızdan bahsetmemiz gerekirse Cem bey şirketiniz hakkında bizlere biraz bilgi verebilir misiniz?

(C.T.): Elbette. Adresgrup 2 alanda faaliyet gösteriyor. Bilişim teknolojileri ve Konut İnşaatı 2 ana sektörümüz. 2001 yılından beri çalışıyoruz. Bilişim alanında sektörde çok sayıda teknoloji ürünü satan firma olmasına rağmen müşterilerin teknik destek alanında ihtiyaçlarının giderilemediğini fark ederek bu alanda uzmanlaştık. Müşteriler ile yaptığımız sözleşmeler ile bilişim ağlarının güvenli bir şekilde çalışmasını garanti ederek, asıl işlerine odaklanmalarını sağlıyoruz. İnşaat alanında ise yatırım ortağı olarak girdiğimiz projelerde, yıllar içerisinde değişen ihtiyaçlara bağlı olarak sürekli değişim ve dönüşüm içerisindeyiz. Ankara’nın en lüx semtlerindeki butik projelerde yer almaya çalışıyoruz.

(B.Ö.): İki farklı sektörde çalışıyorsunuz. Bu sektörler de birbirlerinden bağımsızlar aslında. Bu soruyu her iki sektördeki çalışmalarınız adına sormak istiyorum. Firmanızın faaliyet alanını ve müşteri portföyünü belirlerken hangi konulara öncelik veriyorsunuz?

(C.T.): Bilgisayar sektöründeki faaliyetlerimiz, teknoloji ürünleri satışı yapmak ve teknik destek anlaşmaları sayesinde arıza çözümleri ile iş dünyasına önemli bir katkı sağlıyoruz.  Firmalar bilgisayarlarına arıza konusunda dışarıdan hizmet almak istediklerinde, adreslerine tekniker gönderimi yapıyoruz. Hızlı ve etkili çözümler sunarak müşterilerimize değer katmayı hedefliyoruz. Bu konuda Ankara’da defalarca ödüller alan bir firmayız.

İnşaat sektöründe Ankara’nın en gözde semtlerindeki butik projelerde yatırım ortağı olarak bulunuyoruz. Aren Mimarlık firması ile ortak projeler üretiyoruz ve Türkiye’nin konusunda en büyük şirketlerinden olan Aren Mimarlık’ın proje yaratma ve inşaat üretmedeki kalitesine güveniyoruz.  Referans olarak 11 adet binanın ve 14 adet villanın projesine ortak olarak sektördeki üretime katkıda bulunarak toplamda 25 adet binayı sahiplerine teslim ettik. Şu an 26. Projemiz başladı ve inşaat hızla devam ediyor. Son dönemde özellikle 1+1 rezidans projelerine odaklanarak öğrencilere, akademisyenlere, profesyonellere uygun konutlar üretmeyi amaçlıyoruz. Kolay satılabilir projeler, özellikle avukatlar ve doktorlar gibi profesyonel yatırımcılar arasında ilgi görüyor. Maliyet avantajı ve kolay kiralanabilirlik, bu projelerin tercih edilmesinde etkili oluyor. Biz projelere yapalım nasılsa satarız şeklinde başlamıyor öncesinde pazar analizi yapıyoruz. Üretimin her aşaması yapı denetim firmalarınca denetleniyor ve pazarlaması da yine alanında profesyonel iş ortaklarımız ile gerçekleşiyor. Yani hiçbir konuyu amatörce yapmıyoruz, herkes en iyi bildiği işi yapıyor.

(B.Ö.): Teknoloji her geçen gün hızla ilerliyor ve yenilikleri de beraberinde getiriyor. Birçok firma bu teknolojileri de yakından takip ediyor ve bu hıza uyum sağlamaya çalışıyorlar. Bu bağlamda, günümüzde yapay zeka teknolojileri de çok yaygın olarak kullanılmakta. Siz de bir teknoloji firması olarak nasıl bir entegrasyon süreci planlıyorsunuz?

(C.T.): Müşterilerimizin Sekrörel bazda ihtiyaçlarını tespit ederek , uzmanlaşabildiğimiz konularda yapay zekayı iş süreçlerine uyarlamaları konusunda danışmanlık yapma planları içerisindeyiz.

(B.Ö.): Ülkemiz genç bir nüfusa sahip Cem Bey, hem bir sivil toplum gönüllüsü, hem de teknoloji alanında çalışan bir kişi olarak, bu sektörde çalışmak isteyen gençlere hangi tavsiyelerde bulunmak istersiniz?

(C.T.): Gençlere UNIDIP teknoloji seminerlerinde öğrenciyken öncelikli olarak yabancı dil meselesini çözmeleri gerektiğini söylüyorum. Teknoloji çok değişken, bu konuyu sadece kitaplardan veya çevirilerden takip edemezsiniz. Diğer bir konu uygun imkan olursa yurt dışı öğrenci değişim programları ile oradaki teknolojileri yerinde öğrensinler. Marka teknoloji ürünlerinin sertifikalı eğitimlerine katılsınlar. Kısacası dünya vatandaşı olmayan biri teknoloji sektöründe başarılı olamaz.

Türkşeker Fabrikalarına 1350 Geçici İşçi Alımı Yapılacak Türkşeker Fabrikalarına 1350 Geçici İşçi Alımı Yapılacak

(B.Ö.): Siz de sivil toplum çalışmalarında aktif görevlerde bulunuyorsunuz Cem Bey. Bildiğiniz üzere ben Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı’nda TÜSİAV İstanbul İl Koordinatörü olarak görevimi sürdürüyorum. Özellikle bilim, teknoloji, eğitim, kadın hakları, çocuk ve hayvan hakları gibi birçok alanında toplumsal farkındalık sağlamak adına ülkemizin bu önemli sorunlarıyla ilgili röportajlar yapmaya çalışıyorum. Gönüllülük esasına dayalı bu bilgi akısını kamuoyuyla paylaşmaktan dolayı da ayrıca mutluluk duyuyorum. Bu bağlamda, ülkemizdeki sivil toplum bilincini nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizin sivil toplum kuruluşları hakkındaki görüşlerinizi öğrenebilir miyim?

(C.T.): Sivil toplum kuruluşlarına 10 yıldır dahil olmaya çalışıyorum. STK’ların toplumun kılcal damarları gibi olduğuna inanıyorum.  En büyük şansımız Veli Sarıtoprak gibi Sivil Toplumun duayeni bir Başkan ile çalışıp onun senelerdir tuğla tuğla inşa ettiği organizasyona dahil olmak. TÜSİAV'da Dijital Dönüşüm Platformu Başkanlığı ve üye ilişkilerinden sorumlu mütevelli heyeti üyeliği yaparken, ASTOP, UNIDIP, TUP gibi platformlardaki idari görevlerimle de bu organizasyonların toplumsal fayda yaratma misyonuna katkıda bulunmaya gayret ediyorum. ASTOP Türkiye genelinde düzenlediği ödül törenleri ve etkinliklerle 30 farklı derneği bir araya getirerek, sivil toplumun güçlenmesine öncülük ediyor. UNIDIP Üniversiteler ile iş dünyası arasında geçişkenliği sağlıyor. UNIDIP koordinatörü ve aynı zamanda Kent Konseyi UNIDIP temsilcisiyim. TUP Toplumsal Uzlaşma Platformu da yine derneklerin üye olduğu bir platform. Zaman içerisinde 30 dernek üye olacak. Burada da eğitim, kültür, snat odaklı faaliyetler düzenleyeceğiz. GGYD ise çeşitli yönetimsel pozisyonlarda bulunduktan sonra şu an Yüksek Danışma Kurulu Üyesiyim. İş dünyasının başarısı sadece finansal kazançlarla ölçülemez. Topluma katkı sağlamak, sorumluluklarımızı yerine getirmek de önemlidir. Bu nedenle sivil toplum kuruluşlarıyla aktif bir işbirliği içinde olmak, toplumsal kalkınmanın temel taşlarından biridir. İş hayatımda ve STK çalışmalarımda aynı şevk ve motivasyon ile önümüzdeki dönemlerde de çalışmaya devam edeceğim.

(B.Ö.): Gençlerimize yol gösterecek bilgiler paylaştınız bizimle. Size çok teşekkür ederim Cem Bey. Röportajımızın sonunda son olarak neler söylemek istersiniz?

(C.T.): Size ve Sayın Veli Sarıtoprak başkanıma kendimi, projelerimi anlatma fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederim. Umarım Ülkeye borcumuzu ödüyoruzdur. Atatürk’ün izinde, gösterdiği yolda hiç durmadan yürümeye devam etmek en büyük amacım.

Kaynak: Haber Merkezi