Borsa İstanbul'da işlem gören BIST 100 endeksi, haftanın son işlem gününü yüzde 1,10 oranında değer kaybıyla 9.379,83 puanda tamamladı.
Günün kapanışında endekste 104,43 puanlık bir düşüş yaşanırken, toplam işlem hacmi ise 94 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.
Bankacılık hisseleri yüzde 0,99 oranında düşerken, holding sektöründeki kayıp yüzde 0,38 oldu. Sektörel bazda bakıldığında ise en fazla yükselen alan yüzde 3,61 ile finansal kiralama ve faktoring olurken, en sert düşüş yüzde 3,77 ile iletişim sektöründe kaydedildi.
Küresel ölçekte piyasalarda, ABD Başkanı Donald Trump tarafından açıklanan gümrük tarifelerinin yarattığı satış baskısı sürüyor.
Diğer yandan, Çin yönetimi de ABD’nin ithalata uyguladığı yüzde 34 oranındaki gümrük vergisine misilleme olarak aynı oranda ek vergi getireceğini duyurdu.
Makro ekonomik veriler cephesinde ise ABD’de mart ayına ait tarım dışı istihdam verileri 228 bin kişi artarak beklentileri aşarken, işsizlik oranı yüzde 4,1'den yüzde 4,2’ye yükseldi.
Analistler, "Tarım dışı istihdam güçlü gelmesine rağmen karşılıklı tarife restleşmeleri piyasadaki iyimser havayı gölgede bırakıyor" değerlendirmesinde bulundu.
Gelecek hafta yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) piyasa katılımcıları anketi, sanayi üretimi verisi ve hazine nakit dengesi öne çıkarken; yurt dışında ise ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı, Almanya, Çin ve ABD'den gelecek enflasyon rakamları ile İngiltere'nin sanayi üretimi verileri yatırımcıların radarında olacak.
Teknik analiz tarafında ise uzmanlar, BIST 100 endeksinde 9.300 ve 9.200 seviyelerini destek; 9.400 ve 9.500 puanı ise direnç noktaları olarak değerlendiriyor.