Betavolt Technology tarafından geliştirilen nükleer pil, radyoaktif bozunma sürecinden faydalanarak 100 mikrowatt güç ve 3V elektrik voltajı üretebiliyor. Şu an test aşamasında olan bu pil, telefonlar ve dronlar gibi ticari cihazlarda kullanılmak üzere planlanıyor. Ayrıca havacılık ekipmanları, yapay zekâ, medikal cihazlar, gelişmiş sensörler ve mikro robotlar gibi daha geniş bir yelpazede kullanım potansiyeline sahip.
Betavolt, 2025 yılına kadar 1 watt’lık pil üretecek şekilde teknolojisini geliştirmeyi hedefliyor. Şirket, bu teknolojinin Avrupa ve Amerika’daki benzer araştırma ve girişimlerden ileri olduğunu iddia ediyor. Bu piller, Li-ion pillerin aksine şarj döngüleri boyunca kapasite kaybı yaşamıyor ve potansiyel olarak şarj cihazlarına olan ihtiyacı ortadan kaldırabilir.
Betavolt ayrıca, BV100 modelinin, hasar veya yüksek sıcaklıklara maruz kaldığında güvensiz olabilen mevcut pillerin aksine, patlamalara ve aşırı durumlara karşı daha güvenli olduğunu belirtiyor. Şu anki kullanımı daha çok uzay araçları, su altı sistemleri ve Mars gezgini gibi araçlarda olan nükleer piller, büyük boyutları, fazla ısı üretmeleri ve maliyetleri nedeniyle sınırlı kullanım alanlarına sahip. Betavolt'un geliştirdiği bu yeni nükleer pil teknolojisi, enerji depolama ve kullanım alanlarında devrim yaratabilir.