Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi koordinasyonunda Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde kurulan Dijital Dönüşüm Yetenek Merkezi (DDYM), ikinci dönem mezunlarını verdi.

Dünya Nüfusu 2024 Yılında 82 Milyon Arttı Dünya Nüfusu 2024 Yılında 82 Milyon Arttı

İkinci Dönem Eğitimi Temmuzda Başladı

Geçen yıl ilk mezunlarını veren Dijital Dönüşüm Yetenek Merkezi, bu yıl da temmuz ayında başlayan ikinci eğitim dönemini tamamladı. Merkeze yapılan 2 binden fazla başvuru arasından, değerlendirilen 46 üniversite öğrencisi programa kabul edildi. Oyun Geliştirme eğitimlerine 9 üniversiteden 12 öğrenci, Apple Swift Kodlama eğitimlerine 10 üniversiteden 12 öğrenci ve Yapay Zeka eğitimlerine 12 üniversiteden 22 öğrenci katıldı. 140 saat süren yüz yüze eğitimler, alanında uzman kişiler tarafından verildi. Bu yıl ilk kez düzenlenen Yapay Zeka eğitimleriyle, Türkiye'nin bu alandaki nitelikli iş gücüne katkı sağlanması amaçlandı.

Mezuniyet Töreni ve Proje Sunumları

Eğitimlerin ardından Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen mezuniyet töreninde, 46 öğrenci eğitim süresince hazırladıkları projelerini sektör temsilcilerinden oluşan jüriye sundu. Öğrenciler, alan uzmanlarından aldıkları geri bildirimlerle projelerini geliştirme fırsatı buldu. Törende ayrıca katılım sertifikaları dağıtıldı ve TOGG Deneyim Atölyesi'nin tanıtımı yapıldı.

"Dijital Dönüşüm Bir Yolculuktur"

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkan Vekili Yusuf Tancan, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Yüzyılı hedeflerine vurgu yaparak, gençlerin dijital yeteneklerinin geliştirilmesinin önemini vurguladı. Tancan, "Bugün burada mühendislikten sosyal bilimlere, iktisadi ve idari bilimlerden beşeri bilimlere kadar geniş bir yelpazede eğitim alan gençlerimizin dijital dünyaya adım atmalarına tanıklık ediyoruz. Bu eğitimler, Türkiye’nin dijital geleceğinde önemli bir rol oynayacak yenilikçi fikirlerin ortaya çıkmasına katkı sağlayacaktır. Dijital dönüşüm bir yolculuktur ve bu yolculukta gençlerimizin fikirleri, ülkemizin dijital geleceğini şekillendirecek. Sizlere bu yolda güveniyor ve her adımınızda yanınızda olacağız" dedi.

Öğrencilerin Gözünden Eğitim

OSTİM Teknik Üniversitesi’nde bilgisayar programcılığı eğitimi alan Hasan Hüseyin Alıcı, aldıkları eğitimlerin girişimcilik konusunda çok faydalı olduğunu belirterek, "Burada oyun girişimi kurmayı öğrendik. Aldığımız eğitimler, bu alanda nasıl adımlar atabileceğimizi gösterdi. Birçoğumuz bu konuda çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Eğitimlerden oldukça memnun kaldık ve bu tür eğitimlerin herkes için faydalı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Kaynak: DHA