İstanbul’da düzenlenen Türkiye Yayıncılık Zirvesi’nde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun önemli açıklamalarda bulundu. Altun, yayıncılık sektöründe karşılaşılan meydan okumalar ve dijitalleşmenin etkilerine dikkat çekerek, adalet ve hakikatin birlikte savunulmasının gerekliliğini vurguladı.
Türkiye’nin yayıncılık ekosisteminin güçlendirilmesi ve küresel adalet mücadelesinin önemi vurgulandı. Fahrettin Altun, dijitalleşme ve kültürel çoğulculuğun önemine dikkat çekti.
Eyüpsultan’daki Rami Kütüphanesi’nde organize edilen zirveye, Türkiye'nin yayıncılık sektörü profesyonelleri katıldı.
'Türkiye’de Yayıncılık Zirvesi: 21’inci Yüzyıl Yayıncılığında Fırsatlar ve Meydan Okumalar' başlıklı etkinliğin açılışını Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun gerçekleştirdi.
Altun, zirvede gerçekleştirdiği konuşmada, dijitalleşmeden okuma kültürüne, yapay zekanın yayıncılığa etkisinden küresel yayıncılıkla ilgili sorunlara kadar geniş bir yelpazede konuların tartışılacağını söyledi.
Türkiye’nin Yayıncılık Alanındaki Katkıları
Altun, İletişim Başkanlığı olarak 10 dilde 170’e yakın eser yayınladıklarını belirterek, Türkiye’nin küresel düzeyde haklı tezlerini dünyaya duyurmak amacıyla yayımlanan eserlerin önemine değinirken, Türkiye’nin itibarını artırmaya yönelik çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.
Uluslararası Standartlarda Kütüphaneler Kuruldu
Altun, Türkiye’nin yayıncılık alanında 23 yılda önemli başarılar elde ettiğini, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi gibi uluslararası standartlarda güçlü kütüphanelerin inşa edildiğini belirtirken, Türkiye'nin yayıncılık ekosisteminin kalitesini artırmaya yönelik çabaların sürdüğünü de ekledi.
Birlik ve Beraberlik Vurgusu
Altun, kültürel çoğulculuk perspektifinde hareket edilmesi gerektiğini vurgulayarak, gereksiz tartışmaların ortadan kaldırılması gerektiğini belirtti. "Birlik ve beraberlik hayati bir unsurdur. Bu alanı güçlendirmek için el birliğiyle çalışmalıyız" ifadelerini kullandı.