Sık sık duş almak, bol bol su içmek gibi yöntemlerle vücut ısısı normal seviyelerde tutulmaya çalışılmalıdır.
Bazı saatlerde güneşin altında durmamak gerekir. Özellikle güneşin en tepede olduğu öğle saatleri, kronik hastalar için oldukça tehlikeli olabilmektedir.
Sağlık Bakanlığı onaylı güneş kremleri, vücudun güneş gören yerlerine her gün sürülmelidir. Eğer gün içerisinde güneş ışınlarına yoğun şekilde maruz kalınıyorsa güneş kremini 2 saatte bir yenilemek gerekiyor.
Güneş ışınlarına doğrudan maruz kalmamak adına veya başımıza güneş geçmesini önlemek adına şapka kullanmak da oldukça önemlidir.
Koyu renkler güneş ışınlarını açık renklere göre daha fazla çeker. Dolayısıyla yaz aylarında açık renk giysiler tercih etmek de vücudunuzun daha serin kalmasını sağlayacaktır.
Güneşlenme süresi ve güneşlenme saati oldukça önemlidir. Güneşlenme için sabah 10:00 ve 10.30, öğleden sonra ise 16.00-17.00 saatleri arasını tercih edilmelidir. Ayrıca sağlıklı bir beden için günlük 10 dakika güneşlenmek için yeterlidir.
Özellikle alerjik ve hassas gözlere sahip olanlar için, güneş gözlüğü kullanmak da oldukça önemlidir. Güneşin zararlı ışınlarının göze direkt olarak girmesi, göz sağlığınızı olumsuz etkileyebilir.