Kleopatra (M.Ö. 69 – M.Ö. 30)
Antik Mısır'ın son firavunu bir erkek değil, bir kadındı. Eğitimli, kültürlü ve çok dilli olan Kleopatra, siyasette büyük başarı elde etti. O dönemin en güçlü liderleri Julius Caesar ve Mark Antony ile ittifaklar imzaladı ve ülkesinin istikrarını ve mali sağlamlığını çeşitli ekonomik girişimler aracılığıyla sağlamak için kurnazca hükmetti. Onu konu alan filmler çoğunlukla çekici bir imajı işaret ederken, bazı yazarlar onu bir bilim insanı, filozof ve simyager olarak tanımlar.
Harriet Tubman (1822 - 1913)
Harriet Tubman, gerçek bir Amerikan kahramanı olarak, köleleri yeraltı tünelleri üzerinden güvenli bölgelere yönlendirdi. 1850'den 1860'a kadar Güney'den Kuzey'e 19 seyahat gerçekleştirerek 300'den fazla kişiyi özgürleştirdi. Tubman, 1913 yılında 93 yaşında hayatını kaybetti.
Marie Curie (1867-1934)
O, Nobel Ödülü'nü kazanan ilk kadın ve hem Fizik (1903) hem de Kimya (1911) alanlarında iki kez ödül alan ilk kişiydi. Hala iki Nobel Ödülü kazanan tek bilim insanıdır. Öncü araştırmacı olarak, çalışmaları modern fizik alanında ilerlemenin yolunu açtı. O dönemin ayrımcılığına rağmen, yeteneklerini geliştirip çalışmalarını sürdürerek STEM (bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik) alanındaki kadınların erişimini teşvik etti. "İlerlemenin yolunun ne hızlı ne de kolay olduğu bana öğretildi" ifadesi, onun en ünlü alıntılarından biridir.
Virginia Woolf (1882-1941)
Parlak yazar, erkek egemen toplumda kadınların kariyer geliştirmesinde ve bağımsız olmalarında karşılaştıkları eşitsizlikleri ve engelleri eleştirdi. Eserlerinde Woolf, ayrımcılığa ve kadın cinsiyetinin alt konumuna duyduğu öfkeyi anlattı. Zamanının ötesindeydi. Eserleri yayımlandığından bu yana bir yüzyıldan fazla bir süre geçmiş olmasına rağmen, feminist hareketin bu öncüsünün fikirleri hala yaşamakta ve mirası bugün modern kültürü etkilemeye devam etmektedir.
Agatha Christie (1890 – 1976)
Tam adı Agatha Mary Clarissa Miller Christie Mallowan olan Agatha Christie, İngiliz yazar, polisiye edebiyatın en önemli isimlerinden biri ve dedektif Hercule Poirot karakterinin yaratıcısıdır. Mary Westmacott takma adıyla aşk romanları da yazmıştır. Ancak asıl ününü, yazdığı 80 dedektif romanına ve West End tiyatrolarında sahnelenen oyunlarına borçludur.
Katharine Hepburn (1907 – 2003)
Hepburn'ün ekran performansının muhteşem olduğu bir sır değil, ancak günlük yaşamında da aynı derecede etkileyiciydi. O, erkek kıyafetlerini ve pantolonları benimseyen ilk aktrislerden biriydi. Tarz tercihleri, o dönemin kadınlarını kendilerini rahat hissettiren görünümleri giymekten korkmamaya teşvik etti. 2003 yılında 96 yaşında vefat etti.
Simone de Beauvoir (1908-1986)
Fransız filozof ve yazar Simone de Beauvoir, zamanının egemen ataerkilliğine meydan okudu ve eleştirdi. "The Second Sex" adlı kitabı, modern Batı feminizminin bir "kitabı" haline geldi. Yazılarında Fransa'da yasal kürtaj ve doğum kontrolü için temelleri attı ve yeni bir kadın özgürlük hareketini başlattı. 1970'lerde ikinci dalga feminizmin simgesi olarak kabul edilir.
Rosalind Franklin (1920-1958)
Cambridge'de kimyasal fizik üzerine çalıştı ve DNA'nın çift sarmal yapısının keşfinde önemli bir rol oynadı. X-ışını kristalografi adlı bir teknik kullanarak, James Watson ve Francis Crick'in DNA yapısını tanımladığı ve anladığı aynı görüntüyü yakaladı. Bu çalışma, Nature'da yayımlandı ve bu bilimsel buluşa öncülük eden araştırmacının rolünü gölgede bırakarak, iki bilim insanına 1962'de Tıp dalında Nobel Ödülü kazandırdı ve hayat kurtaran ilaçların yolunu açtı.
II. Elizabeth (1926 – 2022)
II. Elizabeth, Birleşik Krallık ve aralarında Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'nın da olduğu İngiliz Milletler Topluluğu üyesi 14 ülkenin 1952-2022 yılları arasındaki kraliçesidir. Aynı zamanda İngiliz Milletler Topluluğu başkanı ve İngiltere Kilisesi yüksek valisi olarak görev aldı. 70 yıl 214 günlük saltanatı ile Kraliçe Victoria'nın saltanatını geride bırakarak Birleşik Krallık'ın en uzun süre tahtta kalan hükümdarı, Fransa Kralı XIV. Louis'den sonra dünyanın en uzun süre tahtta kalan hükümdarı ve tarihte en uzun süre hüküm süren kadın hükümdar unvanlarını aldı.
6 Şubat 1952 tarihinde tahta çıktığında Topluluk Başkanı ve yedi ülkenin (Birleşik Krallık, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Afrika, Pakistan ve Seylan) kraliçesi oldu. 70 yıl süren saltanatının ardından, 8 Eylül 2022 tarihinde Balmoral Kalesi'nde 96 yaşında hayatını kaybetti ve yerine en büyük oğlu III. Charles geçti.
Malala Yusufzai (1997)
Yousafzai, sadece 11 yaşında Pakistan'da kızların eğitim hakkı için mücadele etmeye başladı. Birkaç yıl sonra bir suikast girişiminden sağ kurtulduktan sonra cesur bir şekilde genç kadınlar için dünya çapında bir ses olmaya devam etti. 2014'te, dünyanın en genç Nobel Barış Ödülü sahibi oldu.