Günümüzde özellikle gençler arasında popülerleşen, sağladığı rahatlık ve kolaylıklardan dolayı çoğu kişi tarafından tercih edilen kablosuz kulaklıklar sağlığımıza zarar veriyor mu?

Bluetooth kulaklıklar beynimize çok yakın bir nokta olan kulaklarımızda çalıştığından birçok kişi için endişe kaynağı oluyor. Doğrudan beyne giden dalgaların, beyin fonsksiyonlarına zarar vereceği ya da kansere sebep olabileceği gibi düşünceler zihinlerde yer alıyor.

Kablosuz kulaklıklar hakkında birçok görüş ve çeşitli haberler bulunuyor. Bu haberlerin çoğu birbirinden farklı, çelişkili olabiliyor.

Misket (Güvercin Uçuverdi) Türküsünün Hüzünlü Hikâyesi Misket (Güvercin Uçuverdi) Türküsünün Hüzünlü Hikâyesi

Kablosuz kulaklıklar, Bluetooth veya Wi-Fi gibi kablosuz teknolojiler kullanırken, elektromanyetik radyasyon yayabiliyorlar.

2015 yılında yapılan bir araştırmaya göre elektromanyetik dalgalara aşırı maruz kalmak kanser dâhil, beyin fonksiyonlarında bozulma ve hafıza problemleri gibi sağlık sorunlarına neden olabiliyor.

Biyokimyacı Jerry Phillips, bu konuyla ilgili kaleme aldığı yazıda elektromanyetik alan aktivitelerinin insana zarar verebilmesinin mümkün olduğunu açıkladı.

Ancak çoğu bilim insanı, cep telefonu, tablet ve bluetooth teknolojisiyle çalışan cihazlardan yayılan radyasyonun son derece az olduğunu söylüyor.

Amerika Kanser Derneği de konu üzerine, bu cihazlardan yayılan dalgaların kansere neden olabilecek kadar güçlü olmadıklarını açıkladı.

Bazı uzmanlar özellikle kablosuz kulaklıkların uzun süre kullanımının insan sağlığına zararı olduğunu belirtiyor.

Kablosuz kulaklıkların sağlığa zararı üzerine kanıtlanmış bir bilgi olmasa da bu tür cihazları uzun süreli kullanmamakta fayda var.

Muhabir: Ebrar Çelik