Van’da kaldığı yurttan çıktıktan sonra kaybolan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş (21) için arama çalışmaları 17 gündür sürüyor.  

Çalışmalara, Erzurum ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüklerinden getirilen kadavra köpeklerinin yanı sıra Jandarma Genel Komutanlığı tarafından gönderilen su altı kadavra arama köpeği ve dalgıç ekibi de katılıyor. 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü'nde birinci sınıf öğrencisi olan Rojin Kabaiş, 27 Eylül akşamı yurttan ayrıldı. Akşam yemeğinden sonra dışarı çıkan genç kadına bir daha ulaşılamadı.  

Arkadaşları, Kabaiş’e telefonla ulaşamayınca ertesi gün saat 12.00 civarında durumu polise bildirdi. Kabaiş’in kaybolmadan önce Van Gölü Sahili’nde çakıl taşı toplamak istediği, ancak birlikte gitmeyi teklif ettiği arkadaşının bu daveti geri çevirdiği öğrenildi.  

Aramalar sırasında Van Gölü kıyısında Rojin’e ait cep telefonu, kulaklık, su ve kek bulundu; telefon inceleme için polise teslim edildi. 

Asker Yolunda Feci Kaza: Baba Öldü, Anne ve Oğlu Yaralandı Asker Yolunda Feci Kaza: Baba Öldü, Anne ve Oğlu Yaralandı

Rojin’in annesiyle yaptığı son telefon görüşmesinde, markete gidip kahve, su ve kek alacağını söylediği aktarıldı. Bunun üzerine polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Van Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri harekete geçti.  

Gönüllü arama kurtarma ekiplerinin de yer aldığı çalışmalara, polis ekipleri zaman zaman havadan da destek sağladı. Arama faaliyetlerinde, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü’nden getirilen yandan taramalı sonar cihazı, jandarmanın su üstü radarı ve polisin su altı görüntüleme cihazları kullanılıyor.  

Ancak, 10 Ekim’de başörtüsü bulunan Rojin'e henüz ulaşılamadı ve aramalar büyük bir titizlikle devam ediyor. 

Dalgıçlar Arama Çalışmalarına Katılıyor 

Rojin’i bulmak amacıyla başörtüsünün bulunduğu Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bardakçı Mahallesi arasındaki bölgede arama çalışmaları yoğunlaştırıldı. Erzurum ve Diyarbakır’dan getirilen kadavra köpekleri eşliğinde süren aramalarda, Jandarma Genel Komutanlığı’ndan gelen sekiz kişilik dalgıç ekibi de görev alıyor.  

Su altı aramaları için kadavra köpeği kullanılırken, göl üzerinde tekneler ve botlar ile karadaki ekipler de faaliyetlerine devam ediyor. Polis arama kurtarma, jandarma, AFAD, itfaiye ve gönüllülerden oluşan ekipler, sazlık alanlar ve metruk binalar da dahil olmak üzere her yeri detaylıca tarıyor.

Kaynak: DHA