Cemre Şen, İstanbul Gelişim Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezunu olarak eğitimini tamamladıktan sonra babasının sağlık sorunları nedeniyle memleketine dönmeye karar verdi. Babasının tavsiyesi üzerine fındık kırma, kavurma ve paketleme konusunda araştırmalar yapmaya başlayan Şen, 2 yıl önce hazırladığı bir proje ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından 100 bin lira destek aldı.

Yargıtay'a 8 Yeni Üye Seçildi Yargıtay'a 8 Yeni Üye Seçildi

Bu destekle Yeni Mahalle'de bir imalathane kuran Şen, fındık kırma, kavurma, ezme ve vakum makineleri edindi. Üretim ve satış odaklı bir işletme kurarak, "Baba" markası altında ürettiği fındık ezmesi ve kavrulmuş fındığı pazarlamaya başladı ve yaklaşık 2 yıldır bu işi sürdürüyor.

Ayrıca, çevresindeki çiftçilere de ürün işleme hizmetleri sunan Şen, ikinci bir şube açma hazırlığında.

Cemre Şen, babasının Kovid-19 nedeniyle ciddi bir sağlık sorunu yaşadığını ve uzun bir süre yoğun bakımda tedavi gördüğünü belirtti.

Babasının tedavisi sonrası kendisine iş konusunda ilham verdiğini paylaşan Şen, bu işi yapmak isteyenlere cesaret vermek istediğini söyledi. Özellikle ev hanımlarının bu işi kolayca ve keyifle yapabileceğini vurguladı ve devletin gerekli desteklemeleri sağladığını belirtti.

Yeni Mahalle Muhtarı Elvan Alan Bektaş, Cemre Şen'in cesur bir adım atarak bu sektörde hizmet sunmaya başladığını ve diğer kadınlara ilham kaynağı olduğunu ifade etti. Kendisinin başarılı bir girişimci olduğunu ve girişimci kadınların sayısının artmasından memnuniyet duyduklarını ekledi.

AA