Parkinson hastalığı, beyinde “dopamin” adı verilen hücrelerin birbiriyle haberleşmesini sağlayan maddeyi üreten hücrelerin bozulması sonucu ortaya çıkar.

Nörolojik bir rahatsızlık olan Parkinson hastalığında, hareketlerde yavaşlama, titreme, kaslarda katılık ve denge bozukluğu gibi belirtiler ön plana çıkar.

Parkinson hastalığı, genellikle 60 yaş sonrası kişilerde görülür ancak farklı sebeplerden dolayı genç yaşlardaki kişilerde de görülebilir.

Halsizliğe Ne İyi Gelir? Enerji Seviyenizi Artıracak Öneriler Halsizliğe Ne İyi Gelir? Enerji Seviyenizi Artıracak Öneriler

Parkinson 2

Parkinson Hastalığının Belirtileri

-Titreme

-Hareketlerde yavaşlama

-Alçak tonda ve kısık sesle konuşmak

-Denge bozukluğu

-Kaslarda katılık

-Depresyon ve anksiyete

-Uyku bozuklukları

-Koku alma duyusunda azalma

-Kabızlık, idrar kaçırma, cinsel işlev bozukluğu

-Terleme artışı, kan basıncında düşme ve bilişsel bozukluklar

Parkinson 3

Parkinson hastalığına yakalanan kişiler, genetik faktörler, çevresel faktörler veya yaşlanma nedeniyle bu rahatsızlığı yaşıyor olabilir.

Tedavi edilebilen bir hastalık olmayan Parkinson hastalığında, mevcut tedavi yöntemleri ile hastaların yaşam kalitesi arttırılabilir ve belirtiler kontrol altına alınabilir.

Parkinson hastalığında tedavi için ilk olarak ilaç tedavisi uygulanabilir. İlaç tedavisinden yeterli fayda görülmezse cerrahi tedavi uygulanabilir. Daha sonra hastanın durumuna göre destek tedavisi de düşünülebilir.

Eğer sizde de bu belirtiler varsa, en kısa sürede uzman doktora görünmelisiniz.

Kaynak: Yağmur Temiz