Türk savunma sanayiinin öncü kuruluşlarından Roketsan’ın geliştirdiği Akıllı mühimmat ALPAGUT, dosta güven düşmana korku veriyor.

ALPAGUT, gece ve gündüz operasyon yapabilme kabiliyetine sahip. Ayrıca hareketli veya sabit kara, deniz hedeflerine, radar ve haberleşme sistemlerine, hafif zırhlı kara veya deniz araçlarına, komuta merkezi gibi kritik tesislere, personele ve fırsat hedeflerine karşı etkin bir güç oluşturuyor.

Fiber Optik Kabloların Veri İletimindeki Hız Sırrı Nedir? Fiber Optik Kabloların Veri İletimindeki Hız Sırrı Nedir?

Bir Saat Havada Kalabiliyor!

60 kilometre operasyonel yarıçapı, 60 dakikadan fazla havada kalma süresi ve farklı tipte harp başlıkları taşıyabilen ALPAGUT, tekli ve sürü konseptine uygun olarak kullanılabiliyor.

ALPAGUT, sistem ateşlendikten sonra, hedef tespiti, takibi ve hedef kıymetlendirme faaliyetlerini icra ederek ve yerden gönderilen kullanıcı onayı ile otonom olarak belirlenmiş hedefe dalış yapıp ve hedefi başarıyla imha edebiliyor.

Elektronik Harpten Etkilenmiyor

ALPAGUT, sahip olduğu iki modlu arayıcı başlık ile hedefi fark edilmeden tespit ve teşhis edebiliyor, konum karıştırıcı sistemlerden etkilenmeden, hassas güdüm-kontrol tahrik sistemi ile hedefi nokta atışı vurabiliyor.

ALPAGUT Teknik Özellikleri

Operasyon Menzili: 60+ km

Havada Kalış Süresi: 60+ dk

Harp Başlığı: 11 kg

Ağırlık: 45 kg

Boy: 2.3 m

Hedef Seti: Mobil ve Yerleşik Düşman Hava Savunma Unsurları, Radar veya Haberleşme Unsurları, Komuta Merkezleri, Hafif Zırhlı Kara Araçları ve Diğer Hedefler

Entegre Hava Platformları: AKINCI, AKSUNGUR vb. TİHA'lar, ANKA, TB-3 SİHA'lar, HÜRKUŞ, DENİZ KARTALI, ATAK-2, GÖKBEY

Entegre Kara Platformları: Envanterdeki silahlı kara araçları, İnsansız Kara Araçları

Entegre Deniz Platformları: MİLGEM sınıfı Gemiler, SİDA'lar.

Kaynak: Haber Merkezi