Uğur Mumcu, 32. ölüm yıl dönümünde memleketi Kırşehir’de Uğur Mumcu Basın Anıtı önünde düzenlenen programla anıldı.
24 Ocak 1993’te Ankara’daki evinin önünde gerçekleşen bombalı saldırı sonucunda vefat eden araştırmacı gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölüm yıl dönümünde memleketi Kırşehir’de düzenlenen programla anıldı.
Anma Programı Uğur Mumcu Basın Anıtı Önünde Gerçekleşti
Kırşehir’in Yenice Mahallesi’nde yer alan Uğur Mumcu Basın Anıtı önünde düzenlenen anma etkinliğinde, Uğur Mumcu’nun hayatı, yazdığı kitapları ve makaleleri anlatıldı.
Hümanist, Eşit, Özgür ve İnsanca Bir Yaşamı Savundu
Anma programında konuşma yapan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 32 yıl önce öldürülen Uğur Mumcu'nun demokrasi savunucularından biri olduğunu dile getirdi.
Ekicioğlu, Mumcu’nun gazeteciliği doğru ve en iyi şekilde yaptığını vurgularken, ‘’Uğur Mumcu, Kırşehirli olmasından dolayı bizim için önemli bir yere sahip, Türkiye'nin değeriydi. 24 Ocak 1993’te katledilen hemşerimiz Uğur Mumcu hümanist, eşit, özgür ve insanca bir yaşamı savunuyordu. Uğur Mumcu, gazetecilik meslek ilkeleri doğrultusunda nasıl gazetecilik yapılacağının en iyi örneklerinden biri olarak kalplerimizdeki yerini korumaya devam ediyor’’ ifadelerini kullandı.
Demokrasiden Yana Gerçek Bir Gazeteciydi
Konuşmasında Uğur Mumcu’nun halktan ve demokrasiden yana gerçek bir gazeteci olduğunu belirten Ekici, ‘’Onun 'Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz. sözünü bugün çok daha iyi anlıyoruz. Bugün ülkemizde, her alanda olduğu gibi gazetecilik mesleği de zor bir sınavdan geçiyor" sözlerini aktardı.
Anma programında bulunan CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan ise Uğur Mumcu'nun demokrasi, insan hakları ve özgürlük yanlısı olan örnek bir gazeteci olduğunu dile getirdi.
Anıtına Karanfiller Bırakıldı
Programdaki konuşmaların ardından programa katılan kişiler tarafından, Uğur Mumcu'nun anıtına karanfiller bırakıldı.