El yazısıyla yazılan metnin yanında, genellikle altı bölüme ayrılan gizemli çizimler bulunuyor: Botanik, astronomik ve astrolojik, biyolojik, kozmolojik, farmasötik ve marjinal.

15. veya 16. yüzyılda yazılan Voynich El Yazması'nın bazı kısımları eksiktir ancak birçok katlanmış parşömen sayfası içermektedir.

1912'den bu yana kriptograflar, tarihçiler ve diğer meraklı kişiler Voynich El Yazması'nın şifresini kırma girişiminde bulundular. İçeriğini deşifre etmek gizemin bir parçası olsa da, çoğu kişi eserin anlaşılması zor sözcük ve görsellerinde bir anlam taşıyıp taşımadığını merak ediyor.

Eser yanlışlıkla 13. yüzyıldan kalma bir simyacı olan Roger Bacon'a atfedilmiştir ancak eserin yazarı bilinmemektedir. 2017 yılında araştırmacı Nicholas Gibbs, Voynich El Yazması'nın büyük ölçüde Rönesans dönemine ait diğer eserlerden derlenen kadın sağlığına ilişkin bilgilerin bir koleksiyonu olduğunu iddia etmiştir.

Beykoz'da Otomobil Taksi ve 2 Eve Çarptı: 2 Yaralı Beykoz'da Otomobil Taksi ve 2 Eve Çarptı: 2 Yaralı

Gibbs metni değerlendirirken, çağdaşlarının tanımlayabileceği "standart bir kısaltma ve bitişik harfler modeli" kullanılarak, kısaltılmış olarak yazıldığını bulmuştur. Gibbs'in iddialarına yanıt olarak tarihçiler Gibbs'in yanıldığı konusunda emindirler. Amerika Ortaçağ Akademisi'nin yöneticisi Lisa Fagin Davis'e göre, Gibbs'in kullandığı kısaltmalar  "gramer açısından doğru değildir.

2020'de Alman Mısır uzmanı Rainer Hannig ise Voynich El Yazması'nın İbranice temelli bir dil içerdiğini iddia etmiş ve dilbilimcileri kitabı tercüme etmeye teşvik etmiştir.

HABER MERKEZİ

Editör: Sibel BAY