İstanbul Kültür Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatma Patlar Akbulut, bölüme ilişkin açıklamalar yaptı.

Bilgisayar, Endüstri, İnşaat, Elektrik ve Elektronik gibi geleneksel mühendislik dallarının yanı sıra, son yıllarda yazılım mühendisliği de gençler arasında büyük bir ilgi görüyor.

Bu yıl ilk kez öğrencilerini alacak olan İKÜ Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatma Patlar Akbulut, bu bölümü tercih edecek öğrencilerin, küresel teknoloji ve trendleri takip edebilmeleri için Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) standartlarını temel alan bir müfredat hazırladıklarını belirtti.

“Kariyer Fırsatları Çok Yüksek”

Prof. Dr. Patlar, yapay zeka, makine öğrenimi, bulut bilişim, siber güvenlik, büyük veri, nesnelerin interneti ve blokzincir konularında uzmanlaşmanın yazılım mühendisliğinin temel taşlarını oluşturduğunu belirtti. Patlar, bu alanı hedefleyen gençlerin gelecekteki üstlenecekleri rolleri şu cümlelerle özetledi: “Teknolojinin dönüştürdüğü dünya karmaşık problemleri de beraberinde getiriyor. Gerçek dünyadaki zorlukların üstesinden gelmek noktasında yazılım mühendislerinin akademi, endüstri ve topluluğun kesiştiği ekosistemde kariyer fırsatları çok yüksek.”

Barkod Sistemi Nasıl İcat Edildi? Barkod Sistemi Nasıl İcat Edildi?

Uygulamalı Eğitim Deneyimi

Yazılım mühendisliğini hedefleyen gençlerin, eğitim süreçlerinde laboratuvar olanakları, güncel yazılım araçlarıyla hazırlanan gerçek dünya senaryoları ve simülasyonlarına dayanan projelere ağırlık vererek çalışmaları gerektiğini kaydeden Doç. Dr. Akbulut, uygulamalı eğitim deneyiminin uluslararası kariyer sürecinde de fark yaratacağını kaydetti.

Doç. Dr. Akbulut, küresel düzeyde sektörlerin, yazılım mühendislerinden matematiksel modelleme yetkinliği, toplumsal ve ekonomik sorunlara teknik çözüm üretecek analiz temeli beklediklerini aktardı.

Kaynak: DHA