Yoga, kökenleri Hindistan’a dayanan ve hem fiziksel hem de zihinsel disiplinleri tanımlayan bir felsefedir. Ayrıca Hinduizm, Budizm ve Jainizm gibi dini geleneklerde yer alan çeşitli meditatif uygulamalar da yoga olarak adlandırılmaktadır. Hinduizm'de yoga, altı geleneksel felsefe okulundan biri olarak kabul edilir. Yoga, belirli aşamalardan oluşur ve bu aşamaları uygulayarak yapılır. Aşamalar tamamlandığında kişi ruhunu arındırarak özgürleşir ve tüm negatif etkilerden uzaklaşır. Bunun yanı sıra, yoganın bir diğer pratik yönü de cilt bakımı ve sıkılaştırma konusundadır. Yüz yogası olarak bilinen bu uygulama, özellikle yüz kaslarına sağladığı fayda nedeniyle pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir.

Basit ama etkili hareketlerle yapılan yüz yogası, özellikle elmacık kemikleri ve kaz ayakları üzerinde belirgin sonuçlar sağlar. Düzenli uygulama ile dolaşım hızlanır ve cilt daha sıkı hale gelir. Eğer bıçak altına yatmadan cildinizde daha sıkı ve ince bir görünüm elde etmek istiyorsanız, doğru yerdesiniz. Hadi vakit kaybetmeden, son dönemde popülerleşen cilt sıkılaştırma yöntemlerinden biri olan yüz yogasının nasıl yapıldığını detaylı bir şekilde inceleyelim.

Yüz yogası cilde daha sıkı bir görünüm kazandıran yüz egzersizi

Yüz yogası, kan dolaşımını hızlandırarak yüz çevresindeki hücrelerin yenilenmesine ve canlı kalmasına büyük katkı sağlar. Yüzdeki kasları aynı anda çalıştıran adımlarda süreklilik sağlamak çok önemlidir. Düzenli olarak yüz yogası yapan kişiler, etkili sonuçlar elde edebilirler. Yaş ilerledikçe yüzdeki kaslar ve hücreler de yaşlanır, bu nedenle hücrelerin canlı kalmasını sağlamak için birçok kozmetik ürün piyasada bulunur. Ancak yüz yogası, bu konuda size ek bir ürün gerektirmeden ışıltılı ve sıkı bir cilt sunar. Ekstra masraf yapmadan, sadece birkaç basit hareketle uygulayabileceğiniz yüz yogası ile kaslarınızı güçlendirebilirsiniz. Yüz yogasının ana amacı, yüz kaslarını canlı ve güçlü tutmaktır. Kaz ayakları ve göz çevresi kırışıklıkları gibi endişe verici sorunlar, yüz yogası düzenli olarak uygulandığında tamamen ortadan kalkabilir. Bu pratik egzersizler, dünya genelinde oldukça yaygın ve popülerdir ve ülkemizde de son zamanlarda büyük ilgi görmektedir.

Pratik bir egzersiz biçimi olan yüz yogasının faydaları ise oldukça fazla

Her egzersizde olduğu gibi, yüz yogasında da programa uyum sağlamak ve düzenli uygulamaya dikkat etmek, faydalı etkileri belirgin şekilde artırır. Yaş ilerledikçe yüz kasları zamanla zayıflar, ancak yüz yogası bu noktada devreye girer ve cildinizi güçlendirir. Ayrıca, yaşlanma karşıtı etkileriyle de bilinir. Yüz kaslarını çalıştırarak, yüzün incelmesine yardımcı olur ve esnekliğini artırır. El yardımıyla belirli hareketler uygulanarak yapılan yüz yogası, yüzü şekillendirir ve rahatlatır, böylece yüzün biçimlenmesini sağlar.

Daha İyi Uyku için Magnezyum Kullanmalı mısınız? Daha İyi Uyku için Magnezyum Kullanmalı mısınız?

Peki yüz yogası yapılırken hangi adımlar uygulanmalı?

1. Isınma

Yüz yogası pratiğimize ısınarak başlıyoruz. Tıpkı spor öncesi vücudumuzu ısıttığımız gibi yoga öncesinde de ısınma egzersizleri uygulamak önemli. Devamlı olarak dudaklarınızı ileri doğru tutarak hava üfleyin. Ne kadar titreşim olursa o kadar faydalı olacaktır. Dudak kasları, yüz için temel ve önemli kaslardır ve ilk adımda bu kısımları rahatlatmak gerekir. Her gün bir kez bu hareketi başlamadan önce uygulayabilirsiniz.

2. Gülme çizgilerini yumuşat

Motivasyon konuşması gibi olacak ancak yüz kaslarını geliştirmek için gülmek oldukça önemli. Öncelikle gülmekten asla vazgeçmeyin. Bu adım yanak kaslarınızı inanılmaz derecede geliştirecek bize güvenebilirsiniz. Kaslarınızdaki gerginliği gidermek için iç kısımdan dil ve yanağa baskı yapın. Gülme çizgilerinin başladığı buruna yakın noktada dil ile daireler çizin. Saat ve tersi yönde 5 kez, iki yanak içinde bu işlemi tekrarlayın. Düzenli uyguladığınızda sonuçlar sizi bile şaşırtacak.

3. Göz kırışıklıkları ve kaz ayakları için

Geldik yüz yogası pratiğimizin 3. adımına. Öncelikle işaret parmağınız kaşın yanında, başparmak ise dudak kenarında olacak şekilde bir C harfi yaparak yüzünüzü iki taraftan kavramalısınız. Nefes alın ve parmaklarınız ile hafif baskı uygularken yüzünüzü geriye doğru çekerek gerginleştirmeyi deneyin. 25’e kadar sayın. Şimdi biraz dinlenebilirsiniz. Ardından 3 kez daha aynı hareketi tekrar edin. Yüzü gerginleştirmeyi ihmal etmeyin, bu adım yüz kaslarınızı çalıştırmak için oldukça faydalı olacak.

4. Çeneyi gerdir

Bu adımda omuzlarınızı aşağıya doğru serbest ve rahat bir şekilde bırakın. Çene yukarı bakacak şekilde kaldırın. Bir gerginlik hissedeceksiniz. Ardından dudaklarınızı ördek dudağı pozisyonuna getirin ve dilinizi çıkarın. Dili hem üst hem alt dudağa 6 saniye kadar değdirin. Çenenizin iyice gergin durumda olduğuna emin olun. Yüzünüz gergin olduğu sürece uygulamanın işe yaradığına emin olabilirsiniz. Bu adımı günde 1-2 kez uygulamanız yeterli olacak.

5. Gıdı ve yanakları keskinleştirmek için

Geldik yoga pratiğimizin son adımına. Sarkmış yanak çevresine daha sıkı ve keskin bir görünüm kazandırmak için yüzünüzün her iki tarafını da ters yönlere doğru hareket ettirmeniz gerekiyor. Gerginliği hissetmeye başladığınız andan itibaren bu şekilde 12 saniye kadar durabilirsiniz. İnanın cildinizi esnetmek için oldukça pratik ve faydalı bir adım. Gözle görebilceğiniz sonuçlar almak için günde 3-4 kez bu adımı uygulamalısınız. Tüm adımları uyguladığınızda ve rutini aksatmadığınızda cildinizde etkilerini görmeye başlayacağınıza emin olabilirsiniz. Yüz yogası pratiğine başlamadan önce yüz kaslarınızla ilgili herhangi bir sağlık probleminiz varsa pratiği yapmadan önce mutlaka doktorunuza danışmanız gerektiğini hatırlatalım.

Muhabir: Handan Işıksal