Türkşeker Fabrikalarına 1350 Geçici İşçi Alımı Yapılacak Türkşeker Fabrikalarına 1350 Geçici İşçi Alımı Yapılacak

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB), 2023 yılında seramik, çimento ve cam sektörlerinde 2 binden fazla ihracatçı firmayı kapsayan başarılı ihracat performansını ödüllendirecek. ÇCSİB tarafından yapılan açıklamaya göre, 6. İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni, 28 Haziran'da düzenlenecek. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, ÇCSİB Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz ve birçok sektör temsilcisinin katılması bekleniyor.

Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar'ın da katılacağı törende, çimento, cam ve seramik sektörlerinde faaliyet gösteren firmalara 76 farklı kategoride ödül takdim edilecek. ÇCSİB Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, sektörlerin 2023 yılında 4,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini belirterek, bu başarının Türkiye ekonomisine önemli katkı sağladığını vurguladı. Çenesiz, "Son 10 yılda ihracatımızı yüzde 48 artırdık. Bu törenle başarılarına değer biçmek ve kutlamak için bir araya geliyoruz." şeklinde konuştu.

ÇCSİB tarafından organize edilen tören, sektörün önemli başarılarını ve katkılarını tanıtmak için bir fırsat olarak görülüyor. İhracatın artırılması ve sektördeki rekabetin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Kaynak: AA