Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2024-2025 akademik yılı için GSB yurt başvurularının açıldığını duyurdu. Bakan Bak, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, üniversitelerin örgün eğitim programlarına yeni başlayan ve ara sınıflarda okuyan öğrenciler için başvuruların kabul edilmeye başlandığını dile getirdi.

Van’da Uyuşturucu Kaçakçılığına Darbe Van’da Uyuşturucu Kaçakçılığına Darbe

Başvurular, 24 Ağustos Cumartesi günü saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Bu yılki başvuru sürecinde, öğrencilerin sosyal ve ekonomik durumlarını belirten beyanlar alınacak ve bu bilgiler, 12 farklı kamu kurum ve kuruluşuyla birlikte değerlendirilecek.

Yerleştirme sürecinde öğrencilerin ailelerinin gelir durumları, sosyal koşulları ve başarı kriterleri göz önünde bulundurulacak. Başvuruların doğruluğu, Yükseköğretim Kurulu, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından titizlikle incelenecek.

Öğrencilere konforlu ve güvenli bir eğitim hayatı sunmayı hedefleyen Gençlik ve Spor Bakanlığı, başvuruların sonuçlanmasının ardından uygun görülen öğrencileri yurtlara yerleştirecek.

Kaynak: AA