Türk futbolunun zirve ligi Süper Lig'de 67. sezon, bu yıl geniş bir stat yelpazesinde heyecan dolu karşılaşmalara ev sahipliği yapacak. 9 Ağustos Cuma günü, son şampiyon Galatasaray ile Atakaş Hatayspor arasında yapılacak açılış maçıyla start alacak olan sezon, toplamda 18 farklı stadyumda gerçekleşecek.

Yeni sezonda Trendyol Süper Lig'de mücadele edecek 19 takım, 13 şehirdeki statlarda sahne alacak. İstanbul'dan 6, Antalya'dan 2, İzmir, Adana, Gaziantep, Samsun, Rize, Hatay, Kayseri, Konya, Muğla, Sivas ve Trabzon'dan ise birer takım bu sezon ligde yer alacak.

En Yüksek Kapasiteye Sahip Statlar

Süper Lig'de en büyük seyirci kapasitesine sahip stadyumlar sıralamasında, Galatasaray'ın iç saha maçlarını oynadığı RAMS Park öne çıkıyor. 2011 yılında açılan bu stadyum, 52 bin 468 kişilik kapasitesiyle dikkat çekiyor.

Fenerbahçe'nin ev sahipliğini yaptığı Ülker Stadı ise 47 bin 544 koltuk kapasitesiyle ikinci sırada bulunuyor.

Beşiktaş'ın maçlarına ev sahipliği yapan Tüpraş Stadı ise 42 bin 445 koltuk kapasitesiyle üçüncü sırada yer alıyor.

Trabzonspor, Gaziantep Maçının Hazırlıklarını Tamamladı Trabzonspor, Gaziantep Maçının Hazırlıklarını Tamamladı

Kapasite Sıralamasında En Düşük Stat

Süper Lig'in yeni takımlarından Sipay Bodrum FK'nin maçlarını oynayacağı Bodrum İlçe Stadı, bu sezon en düşük kapasiteye sahip stat olarak öne çıkıyor. Yenileme çalışmalarının sürdüğü bu stadyumun mevcut kapasitesi 3 bin 925 koltuk.

Kaynak: AA