2025 yılında emekli olacakların güncelleme katsayıları nedeniyle 2024'e göre daha düşük emekli aylığı alacak olmasına ilişkin Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan soruları yanıtladı.

Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Işıkhan, bu yıl emekli olacaklar ile 2025 yılında emekli olacakların aylıkları arasında oluşacak farkla ilgili çalışma yaptıklarını açıkladı.

Bir basın mensubunun, "2024 yılında emekli olacaklar ile 2025 yılında emekli olacakların aylıkları arasında oluşacak farkla ilgili bir çalışmanız var mı?” sorusu üzerine ekiplerin Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte çalıştıklarını belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız ile bir araya gelip konuyu görüşeceğiz" dedi.

Işıkhan, kamuoyunda konuşulan bazı formüller hakkında ise bunlarla ilgili henüz net bir durumun olmadığını da sözlerine ekledi.

Avrupa Merkez Bankası'ndan Dikkat Çeken Enflasyon Değerlendirmesi Avrupa Merkez Bankası'ndan Dikkat Çeken Enflasyon Değerlendirmesi

2025'te emekli olacakların güncelleme katsayıları nedeniyle 2024'te emekli olanlara göre yaklaşık yüzde 30 civarında daha düşük emekli aylığı alacakları ortaya çıkmıştı.

Kaynak: AA