ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavı ve KPSS lisans oturumu sınav sonuçları açıklandı. Sonuçlara "www.osym.gov.tr" internet adresinden ulaşılabiliyor.

14 Temmuz'da gerçekleştirilen Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavı ile 20-21 Temmuz'da yapılan KPSS lisans oturumlarının ardından, tüm gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrilmişti.

KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavı ve KPSS lisans oturumu sınav sonuçları bugün (23 Ağustos) açıklandı. KPSS sınav sonuçları ile alınan puanlar, adaylar tarafından tercih sürecinde kullanılacak. Kamu kurumları için ÖSYM tarafından duyurulacak olan tercih kılavuzlarında büyük öneme sahip olan KPSS puanı, P1, P2, P3 başta olmak üzere pek çok farklı türe ayrılacak.

Sultan Sazlığı'nda Çıkan Yangın 50 Hektarı Yok Etti Sultan Sazlığı'nda Çıkan Yangın 50 Hektarı Yok Etti

KPSS Lisans Sonuçları Nereden Öğrenilir?

KPSS sonuçları sorgulama ekranı ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden erişime açılacak. T.C. Kimlik numarası ve aday şifreleri ile https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden öğrenilecek sonuç belgesi daha sonra AİS sisteminden de görüntülenebilecek.

Kaynak: Haber Merkezi