2014 yılında Stanford Üniversitesi'nde doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmaya başladı. Araştırmaları, nano ve mikro teknolojilerin kanser ve antibiyotik direnci gibi dünyayı tehdit eden sağlık problemleri üzerine uygulamaları üzerine yoğunlaşmaktadır.

Durmuş, 2015 yılında MIT Technology Review dergisinin her sene seçtiği "35 Yaş Altı Yenilikçiler Listesi"nde (Innovators Under 35, TR35), tıp ve biyolojide çığır açan 35 liderden biri olarak seçildi.

Dünyanın En Kısa Kadını Jyoti Amge Kimdir? Dünyanın En Kısa Kadını Jyoti Amge Kimdir?

Durmuş'un en önemli buluşlarından biri, kanserli hücreleri hızlı ve doğru bir şekilde tespit edebilen manyetik çiptir. Bu çip, kanserli kan hücrelerinin, sağlıklı beyaz kan ve kırmızı kan hücrelerine göre çok daha hafif olduğunun farkına vararak çalışır. Çip, kanserli hücreleri kandan ayırmak için bir mıknatıs kullanır. Bu çip, kanserin erken teşhisi ve tedavisinde devrim niteliğinde bir buluş olarak kabul edilmektedir.

Durmuş, çalışmalarının kanser, antibiyotik direnci ve diğer sağlık sorunlarını önlemeye ve tedavi etmeye yardımcı olacağına inanıyor. Çalışmalarına devam ederek dünyayı daha sağlıklı bir yer haline getirmeyi hedefliyor.

HABER MERKEZİ