Dijital göçebelik, modern çalışma şeklinin değişimine işaret eden bir yaklaşımdır. İnternetin yaygınlaşmasının sunduğu olanaklar sayesinde, insanlar artık işlerini yaparken belirli bir mekanda bulunmak zorunda olmayabiliyor. Bu yeni model yazılımcılardan, metin yazarlarına kadar pek çok meslek grubunu içine alıyor. Bu esneklik çoğu zaman sadece mekanla değil, zamanla da ilişkilendiriliyor. Tanımlı işin nerede ve ne zaman yapılacağı esnek olabiliyor.
Hem işverenler hem de tek tek çalışanlar için çeşitli avantajları bulunan bu yeni modelin elbette bazı eksileri de söz konusu. Mekana sınırlı çalışmak durumunda olmayan personel için belirli bir seyahat özgürlüğü meydana getirse de günümüz iş hayatı şartlarında kaçınılmaz olarak karşımıza çıkan dijital göçebeliğin çalışanların iş yerine ve işlerine olan aidiyetleri zayıflayabiliyor.
Dijital göçebelik, her geçen gün önemli bir trend haline geliyor. Teknolojik gelişmelerle birlikte bu çalışma tarzının yaygınlaşması, hem insanların gündelik yaşamlarını hem de iş yerlerini dönüştüreceğe benziyor. Dijital göçebeliğin ekonomik yönü üzerinde duran çeşitli araştırmalar mevcut olmasına karşın, insan psikolojisini nasıl etkilediğine ilişkin çalışmaların ise yeteri kadar yapılmadığını söylemek mümkün. Şüphesiz bu modelin uzun vadede çalışanların psikolojileri ve özel yaşamları üzerinde de olumlu ya da olumsuz etkileri olacaktır.