Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'nun genişleyen pilot uygulamasıyla birlikte yeni bir dönemin başladığını duyurdu. Bu yeni aşama ile, Türkiye genelinde doğurganlık oranlarının en düşük olduğu iller arasında bulunan Karabük, Bartın ve Zonguldak'ta, belirli kriterleri karşılayan çiftlerin başvuruları kabul edilmeye başlandı.

Kapadokya Havalimanı, 2024'te Rekor Yolcu Sayısına Ulaştı Kapadokya Havalimanı, 2024'te Rekor Yolcu Sayısına Ulaştı

Bakan Göktaş, düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonu doğrultusunda oluşturulan Aile ve Gençlik Fonu'nun, gençlerin aile kurma süreçlerine destek olmayı amaçladığını ifade etti. Bu fonun, gençlerin ailevi sorumluluklarını yerine getirmelerini kolaylaştırmak ve aile yapısını güçlendirmek için önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Göktaş, bu uygulamanın, özellikle doğurganlık hızının düşük olduğu bölgelerde çiftlere büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Deprem Bölgesinde Başlamıştı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'nun pilot uygulamasını deprem bölgesi olarak belirlenen Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da başlattıklarını hatırlattı. Göktaş, evlenmeyi planlayan gençler için sunulan 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz ve 150 bin lira tutarındaki faizsiz kredi desteğinin büyük ilgi gördüğünü belirtti.

3 Bin 963 Çift Krediden Yararlandı

Projeye başvuruların 15 Şubat itibarıyla "www.aile.gov.tr" adresi üzerinden kabul edilmeye başlandığını aktaran Göktaş, şu ana kadar 12 bin 132 çiftin başvurduğunu ve 3 bin 963 çiftin kredi şartlarını sağladığını ifade etti.

Yeni Bir Dönem Başlıyor

Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'nda yeni bir döneme geçtiklerini ve projenin pilot uygulamasının ikinci aşamasını başlattıklarını duyurdu. TÜİK verilerine dayanarak doğurganlık hızının en düşük olduğu iller arasında yer alan Karabük, Bartın ve Zonguldak’ı bu kapsamda eklediklerini ve bu üç ilden şartları karşılayan çiftlerin başvurularını almaya başladıklarını söyledi.

Yeni Düzenlemeler

Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na yeni illerin eklenmesinin yanı sıra destekten faydalanacak çiftler için başvuru şartlarını da kolaylaştırdıklarını duyurdu. Göktaş, destek başvurularında yer alan çiftlerin toplam gelirlerinin 2 asgari ücreti aşmaması koşulunda düzenlemeye gidildiğini belirtti.

Pilot uygulamanın başlangıcında sahadan gelen geri bildirimler ve vatandaş talepleri doğrultusunda gelir kriterlerinde değişiklik yaptıklarını ifade eden Göktaş, "Gelir kriterini kişilerin alabilecekleri ek ödemeleri de kapsayacak şekilde 2,3 asgari ücrete çıkartıyoruz. Bu sayede daha fazla gencimizin desteğimizden yararlanmasını sağlıyoruz" dedi.

Göktaş, Bakanlık olarak gençlere olan desteklerini sürdüreceklerini ve projeye olan ilgiyi artırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA