Anjouan İstilası
Süre: 1 Gün

Anjouan İstilası yalnızca bir günde sona erdi. Afrika’daki 55 devlet tarafından oluşturulan Afrika Birliğine bağlı askerler, 2008 yılında Anjouan Adası’na ayak bastı. 1 saat süren kuşatmada Komor Adaları’ndan gelen askerler, Anjouan Adası’ndaki isyancı birlikleri etkisiz hale getirdi ve ada yeniden Komorlar hükümetinin kontrolüne verildi.

100 Saat Savaşı
Süre: 100 saat

1969 yılında El Salvador ile Honduras arasında patlak veren ve tarihe Yüz Saat Savaşı olarak geçen Futbol Savaşı, iki ülkenin 1970 FIFA Dünya Kupası elemeleri sırasında yaşadığı gerginliğin bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır. İki komşu ülke Honduras ve El Salvador, 1970 FIFA Dünya Kupası finallerine katılabilmek için 1969 yılında yeşil sahada karşı karşıya gelmiş, ilk maç El Salvador, ikinci maç ise Honduras tarafından kazanılmıştır. Hangi ülkenin Dünya Kupası’na katılacağı üçüncü ve son maçın sonucuna göre belli olacaktı. Ancak bu karşılaşmanın oynanacağı dönemde komşular arası ilişkiler iyice gerginleşmiştir.

Tarafsız sahada oynanan mücadeleyi El Salvador, uzatma dakikalarında bulduğu golle 3-2 önde tamamlamıştır. Maçın ardından iki ülke arasında iyice gerilen ilişkiler, 14 Temmuz günü resmen bir savaşa dönüşmüş ve savaşta yaklaşık 3.000 insan hayatını kaybetmiştir.

İngiliz - Zanzibar Savaşı
Süre: 40 Dakika

Birleşik Krallık ve Zanzibar arasında 27 Ağustos 1896 tarihinde gerçekleşmiştir. Bu kısa süreli çatışma, Sultan Hamad bin Thuwaini'nin ölümünün ardından tahta geçmek isteyen Sultan Halid bin Barghash'ın, İngiliz İmparatorluğu'nun karşı çıkmasına rağmen ısrarcı olması sonucu patlak verdi. İşte Zanzibar’daki bu iktidar değişimi, tarihin en kısa savaşı ile sonuçlandı. Zanzibar’ı denizden top atışana tutan Britanya donanması, çok kısa bir süre içerisinde mutlak bir zafer elde etti. 500 Zanzibarlının yaşamını kaybettiği savaş, yalnızca 40 dakika sürdü.

Altı Gün Savaşı
Süre: 6 gün

1967 yılında İsrail ile Suriye, Irak, Mısır, Cezayir, Tunus, Suudi Arabistan ve Ürdün arasında gerçekleşen bu savaş, savaş, 6 gün gibi kısa bir sürede tamamlanmıştır.
1960’lı yıllarda Orta Doğu’daki sınır anlaşmazlıkları ile başlayan ve katlanarak şiddetlenen siyasi çekişme, 1967 yılında kanlı bir savaşın patlak vermesine sebep oldu. İsrail’in Suriye’yi işgal etmek için hazırlık yapması, Mısır’ın İsrail’e karşı bir askeri operasyon planlamasına sebep oldu. Birçok Arap devleti İsrail karşısında birlik oluştursa da savaş yalnızca 6 gün sürdü. Kazanan İsrail oldu. 6 Gün Savaşı’nda yaklaşık 20.000 insan hayatını kaybetti.

Rus-Gürcü Savaşı
Süre: 5 Gün

2000’li yıllarda, Gürcistan’ın Güney Osetya ve Abhazya eyaletlerinde yaşayan bazı kesimleri Gürcistan’dan ayrılma taleplerini daha yüksek sesle dillendirmeye başlamıştı. İki farklı bölgeden yükselen bağımsızlık taleplerinin en büyük destekçisi ise Rusya idi. Bu durum iki ülke arasında ciddi bir gerilime neden olmuştu. 2008 yılına gelindiğinde ise bu gerilim tüm dünyada endişe yaratan bir savaşa dönüştü. Ne var ki Rus-Gürcü Savaşı, 5 gün içerisinde sona erdi. İki ülke arasında ateşkes imzalandığında, Gürcistan’ın 400, Rusya’nın ise yalnızca 65 kaybı vardı.

Sırp-Bulgar Savaşı
Süre: 14 gün

Sırp-Bulgar Savaşı, Sırbistan Krallığı ile Bulgaristan Prensliği'nin karşı karşıya geldiği bir çatışmadır. 14 Kasım 1885'te başlayan bu savaş, Bulgaristan'ın Osmanlı İmparatorluğu'na bağlı bir vasal devlet olmasına karşın Türklerin 28 Kasım 1885'e dek müdahale etme ihtiyacı hissetmediği bir süreci ifade eder. Bu çatışma, iki ülke arasındaki güç dengelerini ve tarihi ilişkileri belirleyen önemli bir dönüm noktası olmuştur.

Slovenya Bağımsızlık Savaşı
Süre: 10 gün

On Gün Savaşı, aynı zamanda Slovenya Bağımsızlık Savaşı olarak da anılmaktadır. Bu savaş, Yugoslav Halk Ordusu ile Slovenya Bölgesel Savunma arasında gerçekleşmiş bir silahlı çatışmadır. Bu çatışma, Slovenya Bölgesi'nin 25 Haziran 1991'de Yugoslavya'dan ayrılarak bağımsızlığını ilan etmesinin hemen ardından patlak vermiştir. Savaş, bağımsızlık ilanının üzerinden sadece iki gün geçtikten sonra 27 Haziran 1991'de başlamış ve 7 Temmuz 1991 tarihine kadar devam etmiştir.

Mohaç Meydan Muharebesi
Süre: 2 saat

29 Ağustos 1526'da, Osmanlı İmparatorluğu ve Macaristan Krallığı orduları arasında meydana gelen ve Macaristan'ın büyük bölümünün Osmanlı hakimiyetine girmesiyle sonuçlanan muharebedir. Savaş, sayıca üstün Osmanlı ordusunun hafif süvari birlikleri ve o zamana kadar Avrupalıların karşılaşmadıkları 300 seyyar top ve etkin tüfek kullanımı sayesinde, Macar ordusunun esas gücü olan ağır süvarilerini kısa sürede kaybetmesini takiben ağır bir Macar yenilgisi ile sonuçlanmıştır.