IMF ve Dünya Bankasının yıllık toplantıları çerçevesinde Avrupa bölgesi ekonomilerine ilişkin basın toplantısı organize edildi. Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer, bu toplantıda Türkiye’deki politika değişimi hakkında açıklamalarda bulundu.

Toplantıda kendisine Türkiye ekonomisine ilişkin bir sual yöneltilen Kammer, "Geçen yıldan bu yana Türkiye'deki politika değişiminden oldukça olumlu etkilendik" ifadesini kullandı.

Politika değişiminin neticesinde kriz riskine yönelik kırılganlığın bu sürede büyük ölçüde gerilediğini belirten Kammer, enflasyonun da düşüş eğilimine geçtiğini kaydetti. Kammer, bu 2 büyük başarının arkasında politika değişiminin olduğunu söyledi.

"Enflasyonla Mücadele Henüz Kazanılmadı"

Enflasyona karşı verilen mücadelenin "henüz kazanılmadığını" belirten Kammer, "Bu, sıkı para politikasının sürdürülmesi gerektiği ve para politikasındaki kısıtlayıcılığı azaltmak için erken olacağı anlamına geliyor" şeklinde konuştu.

“Türkiye Halkı için Sancılı Bir Dönem”

Kammer, gelir politikalarının odağa yerleştirilmesinin önemini belirterek asgari ücret anlaşmalarının artık senede bir defa yapılması ve ileriye dönük bir yaklaşımla değerlendirilmesi gerektiğini söyledi

Arz Fazlası TMO Ürünleri Yurt Dışında Satılacak Arz Fazlası TMO Ürünleri Yurt Dışında Satılacak

Kammer, daha fazla mali düzenlemeye gidilebileceğini de belirterek, "Mali ayarlama, enflasyon konusunda yardımcı olacaktır ve ayarlama çabasının kredibilitesini her zaman artırır" dedi

Alfred Kammer, "Genel olarak, Türkiye'deki ekonomi ekibine iyi iş çıkardıklarını söylemeliyim. Bu çalışmanın devam etmesi ve bu politikaların sürdürülmesi gerekiyor. Türkiye halkı için sancılı bir dönem ve politika yapıcılar için zor bir dönem ancak kriz riskini azaltmak ve enflasyonu düşürmek için bu gerekli" değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA