Günümüzde teknolojik gelişmelerin oldukça büyük bir alana yayılmasıyla birlikte kitap okuma alışkanlığını çoğu insan kaybetmiştir.

Kitaplar yüzyıllardır insanların bilgiye ulaşma konusunda en temel yardımıcısı olmuştur.

Ancak kitaplar yalnızca bilgi kaynağı olmanın da ötesinde ruhsal ve zihinsel gelişime de katkıda bulunuyor.

Okuduğumuz her kitap yeni bir bilgi, yeni fikir anlayışı ve farklı bir bakış açısı kazandırmaktadır.

Yapılan araştırmalar Kitap okumanın zihni uyararak kişilerin alzheimer gibi zihinsel hastalıkların oluşumunu engellediğini veya ilerlemesini yavaşlattığını göstermektedir. 

PTT'den Gaziler Günü’ne Özel Anma Pulu ve Zarf PTT'den Gaziler Günü’ne Özel Anma Pulu ve Zarf

Vücudumuzun egzersize ihtiyacı olduğu gibi zihnimizi de güçlü ve sağlıklı tutmak için kitap olumak önemli bir alışkanlık olarak bilinmektedir.

Ayrıca kitap okumanın stresi azaltma, bilgi seviyesini ve konsantrasyonu  artırma, kelime dağarcığını ve hafızayı geliştirme, gibi birçok yararının yanında zihni rahatlatma etkisine de sahiptir.

Düzenli kitap okuyan kişiler, daha akıcı konuşma ve yazma becerisine sahip olurlar ve kendilerini daha iyi ifade ederler.

Kitap okuma alışkanlığını sürdürmek bireylerin kendilerini geliştirme konusunda yardımcı olarak bireysel ve toplumsal fayda sağlamaktadır. 

Kitaplar kişilerin hayatlarını zenginleştirir, dünyaya farklı bir bakış açısı kazandırır bu nedenle her yaştan insanın düzenli olarak kitap okuması bu faydalardan yararlanabilmesi için önemlidir.

Muhabir: Furkan Erkan