Enerji altyapısını güçlendirmek için harekete geçen OSTİM, dağıtım merkezleri ve trafolarda teknolojik dönüşüme devam ediyor. OSTİM’in kurulu GES gücü çalışmaların sonunda 5 MW’a çıkacak.

OSTİM Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü üyelerine kaliteli, sürekli ve kesintisiz elektrik hizmetini sürdürmek için gelişen teknoloji ve ihtiyaçlar doğrultusunda alt yapı yatırımlarını sürdürüyor.

Gelişen teknoloji ve ihtiyaçlar doğrultusunda havai hatlar, yer altı hatlar ile değiştirilirken, yeni gelişen bölgelere ait trafo tesisleri ise Orta Gerilim (OG) modüler hücre teknolojisine uygun şekilde yapıldı.

Çalışmalar tamamlandığında arıza ve kesintiye neden olabilecek sorunlar önceden tespit edilerek plansız kesinti ve OG arızalarının önüne geçilecek.

OSTİM’in, Dünya Bankası Finansmanlı Türkiye Organize Sanayi Bölgeleri Projesi kapsamında onaylanan 4 projesinden biri olan Güneş Enerji Santrali Projesi (GES) de bölgede temiz ve kesintisiz elektrik arzına destek sağlayacak.

Proje tamamlandığında OSTİM’in kurulu GES gücü 5 MW’a ulaşacak.

Yapılan yatırımlar, OSTİM’li sanayicilerin enerji maliyetlerinin yükselmesini önlerken, AB Yeşil Mutabakatının temiz üretim şartına da katkı sağlayacak.

OSTİM OSB Bölge Müdürü Adem Arıcı, üretimde kesintisiz, kaliteli ve uygun fiyatlı elektrik enerjisinin önemine dikkat çekerek, OSTİM üyelerine en uygun şartlarda en iyi hizmetleri sunmak üzere çalıştıklarını kaydetti.

OSTİM’in güçlü elektrik altyapısı ve destekleyici hizmetleriyle sanayicilerin üretim kapasitesi ve rekabet güçlerine katkı sağlamak üzere projeler geliştirdiklerini vurgulayan Arıcı, “Hedefimiz, OSTİM’li sanayicilerin üretim ve rekabet güçlerini artıracak projeleri hayata geçirmek. Sanayicilerimizi dünya ticaretinin değişen koşullarına hazırlayarak üretimlerini sürdürebilmelerine destek oluyoruz” dedi.

Arıcı, karbon sıfır hedefiyle temiz üretim ve enerji verimliliğine yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini de belirterek, “Yıllık tasarruf miktarının toplamda 500 bin kWh olmasını ön görüyoruz. Dönüşüm aynı zamanda yıllık 10 bin yetişkin ağacın bir yılda tutacağı karbon miktarına karşılık geliyor. Bu şekilde de yıllık 280 ton karbon salımı önleyeceğiz. Aynı şekilde GES projemizle de karbon sıfır hedefine daha da yaklaşacağız” bilgilerini verdi.

BelPa Buz Pateni Tesisleri Junior Grand Prix Ankara’ya Hazır BelPa Buz Pateni Tesisleri Junior Grand Prix Ankara’ya Hazır

Ankara’dan son dakika haberleri için bizi takip edin!

Kaynak: Bülten