Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftanın üçüncü işlem gününde (12 Şubat) önceki kapanışa göre 103,22 puan gerilerken, toplam işlem hacmi 102,7 milyar lira olarak hesaplandı. Bankacılık endeksi yüzde 0,91, holding endeksi yüzde 0,42 değer yitirdi.
Sektör endeksleri içinde yatırımcılarına en çok kazandıran yüzde 3,61 ile finansal kiralama faktoring, en çok kaybettiren yüzde ise 2,50 ile taş toprak oldu.
Küresel Piyasalardaki Kaygılar
Küresel piyasalarda, ABD Başkanı Donald Trump'ın ek gümrük vergisi kararları ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın faiz indirimlerinde temkinli olmaya devam edeceklerine ilişşkin açıklamalarıyla karışık seyir öne çıkıyor.
Diğer taraftan bugün duyurulan verilere göre, ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), ocakta aylık bazda yüzde 0,5, yıllık bazda ise yüzde 3 ile beklentilerin üzerinde arttı.
Değişken enerji ve gıda fiyatlarını kapsamayan çekirdek TÜFE ocakta aylık yüzde 0,4, yıllık 3,3 artış gösterdi.
Çekirdek enflasyonun aylık yüzde 0,3, yıllık yüzde 3,1 olması tahmin ediliyordu.
Fed'in Haziranda Faiz İndirimine Gitme Olasılığı Düşüyor
Para piyasalarındaki fiyatlamalarda ABD'de açıklanan enflasyon verilerinden sonra Fed'in haziran ayında faiz indirimine gitme ihtimali yüzde 40'ın altına indi.
Uzmanlar, Fed'in faiz indirimlerine ilişkin tahminlerin zayıflamasıyla küresel piyasalarda risk iştahının düştüğünü bildirdi.
Yarın Ülke İçinde ve Dışında İzlenecek Veriler
Yarın yurt içinde ödemeler dengesi, haftalık para ve istatistikleri yurt dışında ise ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), Almanya'da enflasyon, İngiltere'de büyüme ve sanayi üretimi, Avro Bölgesinde sanayi üretiminin dikkatle izleneceğini belirten analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.800 ve 9.750 seviyelerinin destek, 9.900 ve 10.000 puanın direnç konumunda olduğunu bildirdi.