SİBEL BAY

Karabük'te 2 Otomobil Çarpıştı: 8 Kişi Yaralandı Karabük'te 2 Otomobil Çarpıştı: 8 Kişi Yaralandı

İnşaat ve şantiye alanlarında  kadın çalışan görmeye alışık olunmadığını, yadırgandığını ve bu durumun değişmesi gerektiğine inanan İnşaat Mühendisi Gül Can, “ Bir işi yaparken yanınızda erkek mühendis olduğunda ciddiye alınıyorsunuz. Ancak bir kadın mühendis olarak bunu talep ettiğinizde  maalesef personeller sizi muhattap almayabiliyor. Bir kadının iş yeri yalnızca masa başı değil mutlu ve başarılı olduğu her alandır. Bizlerin öncelikle anlatmak istediği en önemli nokta da budur” açıklamasını yaptı.

Kadın mühendis olarak sektörde yaşadıkları olumsuz durumlara değinen İnşaat Mühendisi Gül Can, “Bir kadın olarak inşaat mühendisi olduğumu söylediğimde olumsuz tepkiler alabiliyorum. Maalesef ülkemizde inşaat sektörü denildiğinde bu meslek erkeklere entegre edilmiş olarak algılanıyor. Ancak bunu yıkacak olan da biziz. Çünkü bizler sahada oldukça ve bir şeyleri başardıkça bizi her yerde kabul edecekler” dedi.

Yuvayı Dişi Kuş Yapar

Genç mühendis Gül Can, kadınların her alanda çalışabilecek güçte olduğunu belirterek, “Toplumumuzda maalesef ön yardılar zaman zaman karşınıza çıkabiliyor. Bu işe  henüz başlamadığım zamanlarda dahi olumsuz yargılar işittim. Mesleğe ilk başladığımda bir ustaya bir işi farklı yapmasını talep ettiğimde usta işi isteksiz yapıyordu. Ben ve diğer kadın meslektaşlarım istediğinde her şeyi başarır. Derler ya yuvayı dişi kuş yapar,bizler de burada yuvalar inşa etmek için varız. Yuvaların sağlamlığı ve güvenirliliği için elimizden geleni yapıyoruz. Burada elbette mesleği toplumsal eşitlik anlamında önemli bir noktaya taşırken yine can ve mal güvenliği için işini düzgün yapmanın da önemine dikkat çekmek istiyorum” diye konuştu.

Editör: Ersan Akbaş