Mersin’in tescilli ürünü Anamur muzunun ekim alanı 70 bin dekara çıkarak yeni bir seviyeye ulaştı. 

Anamur ilçesinin seralarında büyük ölçüde yerli muz yetiştirilirken, hasat dönemi tüm hızıyla sürüyor. Sabahın erken saatlerinde toplanan muzlar, lezzeti, kokusu ve ince kabuğu ile ithal muzlara göre daha fazla talep görüyor. 

Toplanan muzlar kamyonetlerle sarartma ve paketleme tesislerine gönderiliyor. 

2018’de 30 bin dekar olan muz üretim sahası, 2020’de 50 bin dekara çıkarken, yeni sezonda bu rakam 70 bin dekara ulaştı. 

Vali Pehlivan’dan Muz Hasadına Destek 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Ören Mahallesi’nde bulunan bir serada düzenlenen muz hasadı etkinliğine katılarak üreticilere destek verdi. 

Vali Pehlivan, etkinlik sırasında işçiler ve üreticilerle sohbet ederken olgunlaşmış ağaçlardan muz kesti. Gazetecilere yaptığı açıklamada ise, Anamur’un "muzun başkenti" olarak bilindiğini vurguladı. 

Anamur muzunun coğrafi işaretle tescillenmiş önemli tarım ürünleri arasında yer aldığını belirten Pehlivan, devlet teşvikleri ve çiftçilerin çabaları sayesinde bölgede muz yetiştiriciliğinin arttığına dikkat çekti. 

Pehlivan, Mersin’in Türkiye genelinde muz üretiminde önemli bir paya sahip olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:  

Müşteri Edinme Maliyeti (CAC) Nedir? Müşteri Edinme Maliyeti (CAC) Nedir?

"Ülkemizde yıllık yaklaşık 950 bin ton muz üretiliyor ve bunun yüzde 50’si ilimizde yetiştiriliyor. Mersin’deki üretimin de yarısından fazlası Anamur’da gerçekleştiriliyor. Üreticilerimiz, muz yetiştiriciliğinden 4,5 milyar lira gelir sağlıyor. Anamur muzu, tadı, aroması ve kabuğunun yapısı ile ithal muzlardan kolayca ayırt edilebilen bir üründür."

Kaynak: AA