Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılında sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına yönelik ulaşım desteğini sürdüreceğini duyurdu. Bu kapsamda, ailesinden farklı bir ilde eğitim gören öğrencilerin şehirler arası ulaşım giderlerine destek sağlanmaya devam edilecek.

Ortadoğu’daki Güvenlik Sorunları Uçuşları Etkiliyor Ortadoğu’daki Güvenlik Sorunları Uçuşları Etkiliyor

Ulaşım Desteği 2024-2025 Yılında da Devam Ediyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, sosyal yardım faydalanıcısı ailelerin çocuklarına yönelik ulaşım desteğinin 2024-2025 eğitim öğretim yılında da devam edeceğini belirtti. Bakan Göktaş, programın 2022 yılında hayata geçirildiğini ve bugüne kadar 100 binden fazla öğrencinin bu destekten yararlandığını ifade etti. Sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına, gidiş dönüş olmak üzere yılda dört defa ulaşım desteği sağlanarak, onların eğitim hayatlarını daha rahat sürdürebilmeleri hedefleniyor.

Öğrencilere Yönelik Destekler ve Başvuru Süreci

Bakan Göktaş, bu programın devam edeceğini ve başvuruların öğrencinin ailesinin ikamet ettiği bölgede bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla yapılacağını açıkladı. Destekten faydalanmak isteyen öğrenciler veya aileleri, ilgili SYDV'ye başvuruda bulunarak, bu imkândan yararlanabilecekler. Öğrencilere verilecek desteğin tek yön için üst limit tutarı 1250 TL olarak belirlenmiş olup, şu ana kadar 60,8 milyon TL'lik kaynağın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına aktarıldığı bildirildi.

Sosyal Destek Modelleri ve Gelecek Vizyonu

Ulaşım desteği ile öğrencilere ve ailelerine katkı sağlamaya devam ettiklerini vurgulayan Bakan Göktaş, sosyal hizmet modellerini geliştirmeye devam edeceklerini ifade etti. Bakan, "Toplumun her bir ferdine ulaşarak, onların ihtiyaçlarına yanıt verecek adil ve kapsayıcı sosyal hizmet modelleri geliştirmek için çalışıyoruz. Bu doğrultuda, sosyal yardım faydalanıcısı ailelerin çocuklarına ulaşım desteği sağlamayı sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak: DHA