33 yaşındaki Ayhan Mert Demet, Ankara'dan yola çıkarak, ihracat ve iş geliştirme alanlarında yenilikçi çözümler sunan bir girişimci olarak dikkat çekiyor. Demet, UrbanCapital Group Teknoloji'nin kurucusu ve yöneticisi olarak, özellikle ihracat süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla geliştirdikleri ExportAlfa yazılımıyla önemli bir başarıya imza atmış durumda.

Exportalfa 2 Görsel

ExportAlfa'nın Doğuşu: Bir İhtiyaçtan Doğan Fikir

ExportAlfa’nın kuruluş hikayesini anlatan Ayhan Mert Demet, Türkiye'deki üretici ve sanayicilerin küresel piyasalarda hak ettikleri yeri alması gerektiğine inandığını vurgulayarak, “Ülkemizde çok değerli firmalar, emektar üreticiler ve sanayiciler bulunuyor. Türk insanı ve sanayicisi gerçekten çok üretken ve yaratıcı. Bu yeteneklerin, global piyasalarda hak ettiği yeri alması ve ülkemizin ekonomisine katkıda bulunması gerekiyor.Ancak, maalesef bu hedefe ulaşmak herkes için kolay olmuyor. Birçok firma, danışmanlık adı altında kötü niyetli kişilerle karşılaşabiliyor, aşina olmadıkları alanlarda hatalar yapıp zarar edebiliyorlar. Ayrıca, maliyetlerden çekinmekte ve ihracat süreçlerine dair bilgi eksiklikleri yaşanabiliyor. Bu durum, birçok girişimcinin ihracat fırsatlarını değerlendirememesine neden oluyor.

Bu noktada, gelişen teknolojiler ve artan ihracat ihtiyacını göz önünde bulundurarak, ihracatı daha erişilebilir ve kolay hale getirecek çözümler üretmeye karar verdik. ExportAlfa, işte bu ihtiyacı karşılamak ve insan gereksinimini en aza indirmek amacıyla geliştirildi.” dedi.

Yapay Zeka ve Çip Üretimi İlişkisi Yapay Zeka ve Çip Üretimi İlişkisi

ExportAlfa'nın Sağladığı Hizmetler

Ayhan Mert Demet, ExportAlfa'nın ihracat süreçlerini daha verimli ve eksiksiz hale getirmek amacıyla çeşitli araçlar sunduğunu ifade ederek, ExportAlfa’nın sağladığı hizmetleri şu şekilde özetledi:

“ExportAlfa, ihracat süreçlerini daha verimli ve eksiksiz hale getirmek amacıyla çeşitli araçlar sunmaktadır. Firmaların ihracat yolculuklarında ihtiyaç duydukları desteği sağlayarak, bu süreçte onlara rehberlik etmeyi hedefliyoruz.

İhracatın en büyük ihtiyaçlarından biri olan “Lead Generation” (potansiyel müşteri bulma) konusunda geliştirdiğimiz teknoloji ile kullanıcılarımıza güncel ve canlı verilere erişim imkânı sunuyoruz. Pazar araştırmalarını, anahtar kelimeleri ve gümrük kodlarını kullanarak detaylı bilgi sağlayan sistemimiz, alışılagelmiş hazır veriler ve gümrük kayıtlarının aksine, sürekli güncellenen ve anlık verilere erişim sağlar. Bu sayede, kullanıcılar güncel bilgilerle daha etkin bir şekilde çalışabilirler.

ExportAlfa, ayrıca şirketlere bulut tabanlı bir sistem sunarak, buldukları müşterileri yönetmelerini, teklif vermelerini ve bu süreci takip etmelerini sağlar. Bununla birlikte, şirketlerin dijital varlıklarını oluşturabilecekleri, şirketlerinin vitrini niteliğinde olacak mikro web sayfaları oluşturma imkânı da tanıyoruz. Daha kapsamlı çözümler arayan kullanıcılar için özelleştirilmiş hizmetler sunarak, firmaları ihracat dünyasıyla tanıştırıyoruz. Tüm bu araçları tek bir platformda sunarak, şirketlere ciddi maliyet avantajları sağlıyoruz.”

Yapay Zekâ ile İhracatta Devrim

Yapay zeka teknolojilerini hizmetlerine entegre ettiklerini belirten Demet, "ExportAlfa olarak, yapay zeka teknolojilerini kullanarak potansiyel müşteri tespiti süreçlerini otomasyona alıyor ve şirketlere doğru, kullanışlı veriler sağlıyoruz. Bu sayede kullanıcılara, vakitten ve maliyetten kar sağlıyoruz," diye açıkladı. Ayrıca, yapay zekânın gelecekte yazılım sektörüne getireceği değişikliklere de dikkat çekerek şunları söyledi:

“Yapay zekâ alanında gün geçtikçe yeni gelişmeler yaşanıyor ve bu yenilikler, yıllardır alıştığımız arayüz yapılarından bizi uzaklaştırıyor. Artık, tıklama tabanlı arayüzlerin yerini, prompt (komut) tabanlı arayüzler alıyor. Yani, yakında mouse kullanımı tarihe karışabilir.

Vizyon sahibi teknoloji şirketleri bu değişimi fark etmiş durumda ve AR-GE planlarını bu yönde şekillendiriyor. Günümüzde rekabet oldukça yoğun ve hızla ilerleyen teknolojileri göz önünde bulundurduğumuzda, Darwin’in de belirttiği gibi, adaptasyon sağlamak zorundayız; aksi takdirde geri kalma riskiyle karşı karşıya kalabiliriz.”

 Gelecek Hedefleri: Global Arenada Bir Marka Olmak

UrbanCapital Group Teknoloji'nin gelecek hedefleri arasında, uluslararası piyasalarda tanınmak ve önümüzdeki 10 yıl içinde borsaya açılmak bulunuyor. Demet, bu hedefe ulaşmak için başlattıkları kitle fonlama kampanyasından bahsederek şu ifadelere yer verdi:

“Şirketimizin kısa vadeli hedefi iç pazarlarda, uzun vadede ise uluslararası piyasalarda yer almak ve önümüzdeki 10 yıl içinde borsa açılmaktır. Bu hedef doğrultusunda, ilk adımımızı Fonangels ile atmış bulunuyoruz. Fonangels.com üzerinden yürütülen kitle fonlama kampanyamız sayesinde, şirketimize yatırım yapma ve hisse alma imkânı sunuyoruz. Bu fırsat, herkesin başarımıza ortak olmasını sağlıyor.

Hedefimiz, en temelinde birlikte büyümek. Yatırımcılarımız, üreticilerimiz, sanayicilerimiz, ekonomimiz ve ülkemizle birlikte büyümeyi amaçlıyoruz. ExportAlfa’yı global arenada tanınan bir marka haline getirmek için çalışıyoruz.”

Muhabir: Sibel Bay