Ozon tedavisi, günümüzde birçok rahatsızlığı veya hastalığı iyileştirmek amacıyla kullanılan bir tedavi yöntemidir.
Ozon (O3), üç oksijen atomundan oluşan bir gazdır ve hastalıkta, ozonun dezenfekte edici ve oksidatif özelliklerinden yararlanılarak tedavi edilmesi amaçlanmaktadır.
Yapılan bazı araştırmalara göre ozon uygulaması, vücutta bağışıklık sistemini aktifleştirerek tıbbı hastalıkların tedavisinde rol oynuyor.
Bakteri, virüs, parazit, mantar gibi çeşitli mikroorganizmalara karşı savunma mekanizmalarını güçlendirmektedir.
Tedavi türü, tıp camiasında alternatif tıp olarak kabul edilir.
Geçmişte yüzlerce hastalığın bu yöntemle tedavi edildiği bilinmektedir. Günümüzde gelişen teknolojiyle birlikte ozon tedavisi giderek yaygınlaşmaktadır.
Kanser, kalp, diyabet, kronik enfeksiyonlar, alerjiler, hepatit, vücut yaraları, parkinson, sistit, migren gibi birçok hastalık çeşidinde uygulanmaktadır.
Tedavi, sistematik olarak uygulanıp bütün vücuda etki edebileceği gibi lokal uygulamalarla bölgesel olarak da tedavi edilebilmektedir.
Cilt üzerine uygulama, ozon gazını vücuda üfleme, kişinin kendi kanıyla karıştırma yolu, ağızdan veya kaslara enjeksiyon ile uygulama tedavinin çeşitli yöntemleridir.
Ancak, ozon tedavisi herkes için uygun olmayabilir ve yan etkileri olabilir. Bu nedenle, uzman bir sağlık uzmanıyla danışarak tedavi seçeneklerini değerlendirmek önemlidir.